ΕΙΔΗΣΕΙΣ

UEFA και FIFA: Grexit για τις ομάδες αν ψηφίσετε το νομοσχέδιο!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
γήπεδο

Με επι­στο­λή – τε­λε­σι­γρα­φο προς την ΕΠΟ η UEFA και η FIFA προει­δο­ποιούν την κυ­βέρ­νη­ση ότι στην πε­ρί­πτω­ση που ψη­φι­στεί το αθλη­τι­κό νο­μο­σχέ­διο που κα­ταρ­γεί το αυ­το­διοί­κη­το της πο­δο­σφαι­ρι­κής Ομο­σπον­δί­ας τότε οι Εθνι­κές μας ομά­δες και οι ελ­λη­νι­κοί σύλ­λο­γοι απο­κλεί­ο­νται επ’ αό­ρι­στον από τις διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις.

Στις 27, 28 και 30 Απρι­λί­ου το νο­μο­σχέ­διο συ­ζη­τεί­ται στην Επι­τρο­πή Μορ­φω­τι­κών Υπο­θέ­σε­ων και πάει προς ψη­φι­ση στις 4-5 Μαϊου. Εφό­σον δεν υπάρ­ξουν οι αλ­λα­γές που θέ­λουν απαι­τούν UEFA και FIFA, τότε αυ­τό­μα­τα επι­βάλ­λο­νται κυ­ρώ­σεις.

Ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της UEFA Τζιά­νι Ιν­φα­ντί­νο σε συ­νέ­ντευ­ξή του στο Gazzetta.gr και στον Βα­σί­λη Σα­μπρα­κο καλεί τον υφυ­πουρ­γό Αθλη­τι­σμού Σταύ­ρο Κο­ντο­νη να πα­γώ­σει τη δια­δι­κα­σία ψή­φι­σης του νο­μο­σχε­δί­ου και να συ­νερ­γα­στεί άμεσα με την UEFA “προ­κει­μέ­νου να βρού­με μια λύση στο πλαί­σιο του κα­τα­στα­τι­κού και με την κα­τάλ­λη­λη νο­μο­θε­σία”. Ο γγ της UEFA είναι ξε­κά­θα­ρος: «Δυ­στυ­χώς δεν θα υπάρ­ξει άλλη επι­λο­γή από τον απο­κλει­σμό της Ελ­λη­νι­κής Πο­δο­σφαι­ρι­κής Ομο­σπον­δί­ας αν αυτή η νέα νο­μο­θε­σία ψη­φι­στεί διότι το πο­δό­σφαι­ρο δεν επι­τρέ­πει κυ­βερ­νη­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση»

Απο­σπά­σμα­τα της συ­νέ­ντευ­ξης

“Μα­κά­ρι η Ελ­λη­νι­κή Κυ­βέρ­νη­ση να μας είχε συμ­βου­λευ­τεί προ­τού αρ­χί­σει την δια­δι­κα­σία για την πρό­τα­ση νέας νο­μο­θε­σί­ας, γιατί θα μπο­ρού­σα­με να δου­λέ­ψου­με μαζί προ­κει­μέ­νου να βρού­με μια λύση στο πλαί­σιο του κα­τα­στα­τι­κού και με την κα­τάλ­λη­λη νο­μο­θε­σία. Επί­σης θα ήταν εποι­κο­δο­μη­τι­κό αν ο κύ­ριος Κο­ντο­νής μας άκου­γε και λάμ­βα­νε υπόψη τις συ­στά­σεις που κά­να­με σε συ­νέ­χεια της σύ­σκε­ψης που εί­χα­με. Δεν αμ­φι­βά­λου­με για τις προ­θέ­σεις του κυ­ρί­ου Κο­ντο­νή, αλλά αμ­φι­σβη­τού­με τον τρόπο με τον οποίο εκεί­νος και η κυ­βέρ­νη­σή του έχουν προ­χω­ρή­σει. Υπήρ­χε πραγ­μα­τι­κά άλλος δρό­μος για να συ­νερ­γα­στού­με αλλά αυτό δεν συ­νέ­βη και γι’ αυτό η Ελ­λη­νι­κή Πο­δο­σφαι­ρι­κή Ομο­σπον­δία αντι­με­τω­πί­ζει μια πι­θα­νή παύση”.

“Δυ­στυ­χώς δεν θα υπάρ­ξει άλλη επι­λο­γή από τον απο­κλει­σμό της Ελ­λη­νι­κής Πο­δο­σφαι­ρι­κής Ομο­σπον­δί­ας αν αυτή η νέα νο­μο­θε­σία ψη­φι­στεί διότι το πο­δό­σφαι­ρο δεν επι­τρέ­πει κυ­βερ­νη­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση. Υπάρ­χουν αυτή τη στιγ­μή τρεις άλλες χώρες, εκτός Ευ­ρώ­πης, που αντι­με­τω­πί­ζουν πα­ρό­μοια θέ­μα­τα, η Ιν­δο­νη­σία, το Πα­κι­στάν και η Ζι­μπά­μπουε. Νο­μί­ζω ότι οι άν­θρω­ποι στην Ελ­λά­δα θα πρέ­πει να ανη­συ­χούν πολύ διότι η απο­βο­λή θα έχει σο­βα­ρές επι­πτώ­σεις για το πο­δό­σφαι­ρό τους. Μην ξε­χνά­τε ότι αυτή η απο­βο­λή δεν θα έχει επι­πτώ­σεις μόνο για την εθνι­κή ομάδα. Αν οι σύλ­λο­γοί σας δεν συμ­με­τέ­χουν στις διορ­γα­νώ­σεις θα μειω­θεί ο συ­ντε­λε­στής τους, κι αυτό θα ση­μαί­νει ότι λι­γό­τε­ρες ομά­δες θα μπο­ρούν να προ­κρι­θούν στο UEFA Champions League και στο UEFA Europa League. Μπορώ να σου πω ότι ο Ελ­λη­νας πο­δο­σφαι­ρι­κός θρύ­λος Θο­δω­ρής Ζα­γο­ρά­κης, που είναι τώρα μέλος του Ευ­ρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου, μου τη­λε­φώ­νη­σε σή­με­ρα επει­δή ανη­συ­χεί πολύ και επει­δή αντι­λαμ­βά­νε­ται τι δια­κυ­βεύ­ε­ται. Νο­μί­ζω ότι η Ελ­λη­νι­κή Κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να κα­τα­λά­βει τι δια­κυ­βεύ­ε­ται εδώ. Ελ­πί­ζου­με ότι η τε­λι­κή επι­στο­λή προει­δο­ποί­η­σης, συν υπο­γε­γραμ­μέ­νη από την FIFA, που εστά­λη σή­με­ρα θα τους κάνει να επα­νε­ξε­τά­σουν τις κι­νή­σεις τους ώστε να δου­λέ­ψου­με μαζί για την επί­λυ­ση των θε­μά­των που επη­ρε­ά­ζουν το ελ­λη­νι­κό πο­δό­σφαι­ρο”.

Επι­στο­λή Ολυ­μπια­κού στους βου­λευ­τές

Η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός απέ­στει­λε την Τε­τάρ­τη ανοι­κτή επι­στο­λή προς όλα τα μέλη του Ελ­λη­νι­κού Κοι­νο­βου­λί­ου. «Είναι σαφές ότι η ψή­φι­ση του νο­μο­σχε­δί­ου ως έχει, θα επι­φέ­ρει την απο­βο­λή της Ελ­λη­νι­κής Πο­δο­σφαι­ρι­κής Ομο­σπον­δί­ας από την FIFA και την UEFA. Συ­νέ­πεια αυτού, θα είναι ο απο­κλει­σμός όλων των Ελ­λη­νι­κών ομά­δων, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της Εθνι­κής Ομά­δας, από όλες τις διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις, καθώς και η στέ­ρη­ση όλων των δι­καιω­μά­των τους σε σχέση με το Διε­θνές Πο­δό­σφαι­ρο» προει­δο­ποιεί με­τα­ξύ άλλων η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τους κιν­δύ­νους για ένα «πο­δο­σφαι­ρι­κό Grexit». Ανα­λυ­τι­κά η επι­στο­λή.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.