ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Πάππου: “Δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας για το ΦΠΑ”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γιάννης Πάππου
Την ανάγκη να συντο­νι­στούν οι φορείς αύριο στην ευρεία σύσκεψη που έχει συγκα­λέ­σει στο ξενο­δο­χείο PLAZA στην Αθήνα ο περι­φε­ρειάρ­χης για το θέμα της ενδε­χο­μέ­νης κατάρ­γη­σης των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ, επι­σή­μανε μιλώ­ντας σήμερα στον ρ/σ Sky ο πρό­ε­δρος του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου Γιάννης Πάππου.

Η ενδε­χό­μενη κατάρ­γηση των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ είναι γεγονός πως θα επι­φέ­ρει τερά­στιο πλήγμα στην τοπική οικο­νο­μία όπως είπε ο κ. Πάππου και θα θέσει αυτό­ματα την περιοχή μας εκτός αντα­γω­νι­στι­κού στίβου στον του­ρι­στικό τομέα, σημειώ­νο­ντας ότι δεν θα πρέπει να ολι­γω­ρή­σει κανείς από τους εκπρο­σώ­πους των φορέων και τους βου­λευ­τές.

Ειδι­κό­τερα ο κ. Πάππου είπε χαρα­κτη­ρι­στικά:

 «Δοκι­μά­ζουν τα αντα­να­κλα­στικά μας»

To θέμα των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ μας έχει απα­σχο­λή­σει αρκετά τα τελευ­ταία χρόνια. Εχουν γίνει πολλές ανα­φο­ρές όλο αυτό το διά­στημα και πλέον θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δοκι­μά­ζο­νται τα αντα­να­κλα­στικά των φορέων και των εκπρο­σώ­πων τους.  Στην Δωδε­κά­νησο υπάρχει μια μεγάλη κινη­το­ποί­ηση από πλευράς φορέων και εκπρο­σώ­πων. Στο πλαίσιο αυτό αύριο, θα γίνει ευρεία συνά­ντηση στην Αθήνα με πρω­το­βου­λία του περι­φε­ρειάρχη μας Γιώργου Χατζη­μάρ­κου ώστε να ασκή­σουμε την μεγα­λύ­τερη δυνατή πίεση. Να διεκ­δι­κή­σουμε και να κατα­φέ­ρουμε να παρα­μεί­νουν οι μειω­μέ­νοι συντε­λε­στές ΦΠΑ οι οποίοι έχουν βαφτι­στεί ως προ­τέ­ρημα και προ­νό­μιο της περιο­χής μας, ενώ έχουμε δηλώσει επα­νει­λημ­μέ­νως ότι δεν πρό­κει­ται περί προ­νο­μίου αλλά περί ενός πολύ μικρού μέτρου για την αντι­με­τώ­πιση των τερά­στιων προ­βλη­μά­των της νησιω­τι­κό­τη­τας. Ο χαρα­κτή­ρας της νησιω­τι­κό­τη­τας έχει πάρα πολλά προ­βλή­ματα τα οποία αντι­με­τω­πί­ζουν όχι μόνο οι επι­χει­ρη­μα­τίες και οι επαγ­γελ­μα­τίες αλλά το σύνολο των κατοί­κων.

«Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε δευ­τε­ρό­λε­πτο»

Η όποια ενδε­χό­μενη κατάρ­γηση του ΦΠΑ δεν θα επι­φέ­ρει μόνο αύξηση του κόστους στους επαγ­γελ­μα­τίες αλλά στο σύνολο των κατοί­κων της περιο­χής μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο απα­σχο­λεί το σύνολο, και όχι μόνο, της επι­χει­ρη­μα­τι­κής κοι­νό­τη­τας. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο απο­φά­σισε ο περι­φε­ρειάρ­χης όπως και οι υπό­λοι­ποι φορείς, οι δήμαρ­χοι, ο πρό­ε­δρος της Ενωσης Ξενο­δό­χων και εγώ να συνα­ντη­θούμε αύριο στην Αθήνα, να κάνουμε τις συνα­ντή­σεις με τους αρμό­διους εμπλε­κό­με­νους υπουρ­γούς και φορείς ώστε να διεκ­δι­κή­σουμε τα αυτο­νό­ητα. Αν χαθούν οι μειω­μέ­νοι συντε­λε­στές ΦΠΑ το πλήγμα θα είναι τερά­στιο, όχι μόνο στην επι­χει­ρη­μα­τική κοι­νό­τητα αλλά στο σύνολο της κοι­νω­νίας. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε ούτε δευ­τε­ρό­λε­πτο. Ολοι μας θα πρέπει να επι­δεί­ξουμε συναί­σθημα πατριω­τι­σμού για την περιοχή μας, δεν πρέπει να αφή­σουμε τους μειω­μέ­νους συντε­λε­στές ΦΠΑ που ισχύουν να χαθούν. Σε αντί­θετη περί­πτωση η περιοχή μας θα τεθεί εκτός του αντα­γω­νι­στι­κού στίβου της αγοράς. Η αύξηση του ΦΠΑ θα κατα­στή­σει την περιοχή μας ως του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό, μη αντα­γω­νι­στική  σε σχέση με τις διπλα­νές χώρες που αντλούν επι­σκέ­πτες από τις ίδιες του­ρι­στι­κές δεξα­με­νές με εμάς.

«Να μην ολι­γω­ρή­σει κανείς»

Δεν θα πρέπει κανένας κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος, κανένας εκπρό­σω­πος φορέα, κανένας δήμαρ­χος της περιο­χής μας να ολι­γω­ρή­σει. Θα πρέπει να είμαστε όλοι παρό­ντες και όλοι μαζί να διεκ­δι­κή­σουμε αυτό το οποίο είναι το οξυγόνο για την περιοχή μας. Εξάλλου έχουν γίνει και σχε­τι­κές μελέτες από τις οποίες προ­κύ­πτει ότι η αύξηση των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών δεν πρό­κει­ται να επι­φέ­ρει σοβαρά έσοδα στο κράτος σε σχέση με τα προ­βλή­ματα που θα δημιουρ­γη­θούν στην περιοχή μας, διότι όλα έχουν ένα αντι­στάθ­μι­σμα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.