ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως στα υδατοδρόμια από τον κ.Γ.Σταθάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υδροπλάνο

Το «πράσινο φως» για την ανά­πτυξη του τομέα των υδρο­πλά­νων καθώς και για την επί­σπευση της αδειο­δό­τη­σης των υδα­το­δρο­μίων σε όλη την Ελλάδα συζη­τή­θηκε στην συνά­ντηση του υπουρ­γού  Οικο­νο­μίας, Υπο­δο­μών, Ναυ­τι­λίας και Του­ρι­σμού κ. Σταθάκη  με την ηγεσία της Hellenic Seaplanes, ανοί­γο­ντας το δρόμο για την άμεση υλο­ποί­ηση των επεν­δύ­σεων.

Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητή­ματα που απα­σχο­λούν τον νέο τομέα δρα­στη­ριό­τη­τας υδρο­πλά­νων. Κύριο θέμα συζή­τη­σης ήταν η ανά­πτυξη και δημιουρ­γία των κατάλ­λη­λων υπο­δο­μών (υδα­το­δρό­μια) έτσι ώστε να παρέ­χουν την απαι­τού­μενη επι­χει­ρη­σιακή υπο­στή­ριξη στα υδρο­πλάνα.

Ο υπουρ­γός, επι­βε­βαί­ωσε την πολι­τική βούληση της κυβέρ­νη­σης να στη­ρί­ξει τη νέα δρα­στη­ριό­τητα, επι­ση­μαί­νο­ντας τα πολ­λα­πλά οφέλη που η υλο­ποί­ησή τους θα είχε στην νησιω­τική Ελλάδα, δημιουρ­γία νέων θέσεων εργα­σίας,  περι­φε­ρειακή ανά­πτυξη,  ανά­πτυξη υπο­δο­μών και δικτύων,  θετικές επι­δρά­σεις στον του­ρι­σμό και  τόνωση της εγχώ­ριας βιο­μη­χα­νίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρί­σκε­ται η Ελλάδα. Επι­πλέον, ανέθεσε σε ειδι­κούς συνερ­γά­τες από το επι­τε­λείο του την λεπτο­μερή εξέταση όλων των ζητη­μά­των σχετικά με την δημιουρ­γία των υδα­το­δρο­μίων στην Ελλάδα όπου θα τύχουν άμεσης αντα­πό­κρι­σης.

Ο Υπουρ­γός Οικο­νο­μίας, Υπο­δο­μών, Ναυ­τι­λίας και Του­ρι­σμού, Γιώργος Στα­θά­κης,  δήλωσε «Η λει­τουρ­γία των υδρο­πλά­νων, απο­τε­λεί λύση στα προ­βλή­ματα της σύν­δε­σης των παρά­κτιων και νησιω­τι­κών  περιο­χών της χώρας μας, και θα εξε­λι­χθεί σε μοχλό ανά­πτυ­ξης για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς τα οφέλη από τη λει­τουρ­γία τους είναι πολ­λα­πλα­σια­στικά» ενώ στην συνέ­χεια ανέφερε ότι  «ο στόχος μας είναι να στη­ρί­ξουμε  ως Υπουρ­γείο και ως κυβέρ­νηση τέτοιες επεν­δυ­τι­κές πρω­το­βου­λίες. Η χώρα δείχνει ότι ξεπερνά τη μεγάλη κρίση και σύντομα θα δια­φα­νεί ότι το 2015 θα είναι  το έτος της αλλαγής. Έχουμε σκοπό πρω­το­στα­τή­σουμε στην δια­μόρ­φωση ενός νέου ανα­πτυ­ξια­κού τοπίου στη χώρα».

Ο πρό­ε­δρος της Hellenic Seaplanes αφού απο­τύ­πωσε την υφι­στά­μενη κατά­σταση και την έως τώρα δρα­στη­ριό­τητα της εται­ρείας οι επι­κε­φα­λείς των τμη­μά­των ανά­πτυ­ξης της κ. Ευάγ­γε­λος Ζαγο­ρά­κης & κ. Δημή­τρης Μου­ρί­κης  παρου­σί­α­σαν το επεν­δυ­τικό της πρό­γραμμα και τους στόχους της προ­κει­μέ­νου τα υδρο­πλάνα να καθιε­ρω­θούν στη χώρα μας. Ο Πρό­ε­δρος και Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της εται­ρείας, Νικόλας Χαρα­λά­μπους, ανέφερε ότι «πρό­κει­ται για επεν­δύ­σεις που λόγω του στρα­τη­γι­κού τους χαρα­κτήρα θα δημιουρ­γή­σουν ευνοϊκό επεν­δυ­τικό περι­βάλ­λον για την αξιο­ποί­ηση απο­μο­νω­μέ­νων περιο­χών και ανα­μέ­νε­ται να δώσει τη δυνα­τό­τητα και κίνητρα υλο­ποί­η­σης του­ρι­στι­κών επεν­δύ­σεων στην ευρύ­τερη περιοχή των υδα­το­δρο­μίων».

Αυτό που τονί­στηκε από την μεριά της εται­ρείας είναι ότι πρέπει να γίνει συντο­νι­σμός των ενερ­γειών των επι­μέ­ρους φορέων από το υπουρ­γείο  για να επι­τευ­χθεί μια γρήγορη δια­δι­κα­σία ανά­πτυ­ξης των υδρο­πλά­νων σε όλη την Ελλάδα.  «Η δημιουρ­γία δικτύου υδα­το­δρο­μίων και ανά­πτυξη συγκοι­νω­νιών με υδρο­πλάνο στη Ελλάδα  είναι πλέον δεδο­μένη και θα προ­σπα­θή­σουμε να καλύ­ψουμε όλους τους προ­ο­ρι­σμούς σε όλη την επι­κρά­τεια» επι­σή­μανε o αντι­πρό­ε­δρος της εται­ρείας κ. Ασσα­ριώ­της.

 

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.