ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημ. Στρατούλης: «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
στρατουλης

Τη δέσμευση του υπουρ­γείου Εργα­σίας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώ­σεις κύριων και επι­κου­ρι­κών συντά­ξεων, επα­νέ­λαβε σε αντι­προ­σω­πεία της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δίας Πολι­τι­κών Συντα­ξιού­χων που τον επι­σκέ­φθηκε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, Δημή­τρης Στρα­τού­λης.

Ο κ. Στρα­τού­λης επα­νέ­λαβε, επίσης, ότι θα υπάρξει στα­διακή απο­κα­τά­σταση των λεη­λα­τη­μέ­νων απο­θε­μα­τι­κών της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, μέσα από τη συγκρό­τηση του Ταμείου Πλούτου και Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης.

Από την πλευρά τους οι εκπρό­σω­ποι των συντα­ξιού­χων του δημο­σίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτω­χο­ποί­η­σης των συντα­ξιού­χων εξαι­τίας της εφαρ­μο­γής των μνη­μο­νια­κών πολι­τι­κών, με τις οποίες μειώ­θη­καν οι συντά­ξεις 35-50% και λεη­λα­τή­θη­καν ακόμη περισ­σό­τερο τα απο­θε­μα­τικά των ασφα­λι­στι­κών τους ταμείων.

Η αντι­προ­σω­πεία της Ομο­σπον­δίας ζήτησε από τον ανα­πλη­ρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντια­σφα­λι­στική κατα­στροφή, ενώ επε­σή­μανε την ανάγκη στή­ρι­ξης του Μετο­χι­κού Ταμείου Πολι­τι­κών Υπαλ­λή­λων, το οποίο οδη­γεί­ται σε οικο­νο­μική κατάρ­ρευση λόγω της λεη­λα­σίας των απο­θε­μα­τι­κών και της κατάρ­γη­σης του κοι­νω­νι­κού πόρου από την προη­γού­μενη κυβέρ­νηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.