ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικές δηλώσεις- Χαμηλώνουν τους τόνους οι Ευρωπαίοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μοσκοβισί

Ενθαρ­ρυ­ντι­κές δηλώ­σεις από τον Γάλλο υπουργό Οικο­νο­μι­κών, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυ­ξέλ­λες, στο περι­θώ­ριο του Ecofin, ότι υπάρχει μια «συναί­νεση» με την Ελλάδα για ορι­σμένα θέματα που αφορούν το πρό­γραμμά της.

Συγκε­κρι­μένα, ο Μισέλ Σαπέν υπο­στή­ριξε ότι η Ελλάδα θα μπο­ρούσε να κρα­τή­σει πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα στο 1,5% του ΑΕΠ για όσο διαρκεί η παρά­ταση του προ­γράμ­μα­τος, αλλά όχι χαμη­λό­τερο από αυτό το ποσοστό, και ισχυ­ρί­στηκε ότι η λύση για μια συμ­φω­νία αφορά κυρίως τη δια­τύ­πωσή της αφού υπάρχει συναί­νεση με την Αθήνα σε θέματα όπως το χρέος, δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα».

Μοσκο­βισί: «Η συμ­φω­νία είναι εφικτή»

Από την άλλη πλευρά, ο Ευρω­παίος επί­τρο­πος Πιερ Μοσκο­βισί τόνισε ότι η Ευρώπη δεν είναι διχα­σμένη με το θέμα της Ελλάδας και, μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους, επέμενε ότι το συμ­βι­βα­στικό προ­σχέ­διο που παρου­σί­ασε στον Γιάνη Βαρου­φάκη δεν έδειχνε ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των θεσμών στις Βρυ­ξέλ­λες.

«Δεν υπάρχει καλός μπάτσος και κακός μπάτσος, πρέπει να υπάρχει περι­θώ­ριο ευε­λι­ξίας, χώρος για την άσκηση πολι­τι­κής, αλλά όλοι πρέπει να κατα­λά­βουν ποια είναι η δια­δι­κα­σία. Η Κομι­σιόν συνει­σφέ­ρει στη συλ­λο­γική δουλειά του Eurogroup. Δεν υπάρχει ένα προ­σχέ­διο και ένα άλλο προ­σχέ­διο. Πρό­κει­ται για συνει­σφο­ρές σε μια γενική συμ­φω­νία», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Μοσκο­βισί και πρό­σθεσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση.

«Το επι­κρα­τέ­στερο σενάριο είναι η Ελλάδα στην ευρω­ζώνη και γι’ αυτό έχω πει στην ελλη­νική κυβέρ­νηση ότι πρέπει τώρα να στεί­λουμε ένα αίτημα για επέ­κταση του προ­γράμ­μα­τος, μπο­ρείτε να το πείτε και τεχνική συμ­φω­νία, αν θέλετε. Είμαστε ενω­μέ­νοι, όλοι πιστεύ­ουμε ότι μια λύση είναι εφικτή, δεν υπάρχει Plan B», κατέ­ληξε ο Ευρω­παίος επί­τρο­πος.

Με πλη­ρο­φο­ρίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.