ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Goldman Sachs – Στα 18 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
βαλιτσα

Στα 18 δισ. ευρώ θα φτά­σουν, σύμ­φω­να με τη Goldman Sachs, οι εκρο­ές κα­τα­θέ­σε­ων από τις ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες το τρί­μη­νο Δε­κεμ­βρί­ου-Φε­βρουα­ρί­ου.

«Πι­στεύ­ου­με ότι η εκροή κα­τα­θέ­σε­ων πα­ρα­μέ­νει ανη­συ­χη­τι­κή εξέ­λι­ξη. Εν­δε­χό­με­νη απο­τυ­χία επί­λυ­σης την τρέ­χου­σας πο­λι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει σε επι­δεί­νω­ση της κα­τά­στα­σης», ανα­φέ­ρει σε ανά­λυ­σή της η Goldman Sachs.

Για τη χθε­σι­νή από­φα­ση της ΕΚΤ να αυ­ξή­σει την πρό­σβα­ση των ελ­λη­νι­κών τρα­πε­ζών στον έκτα­κτο μη­χα­νι­σμό ρευ­στό­τη­τας κατά 5 δισ. ευρώ, στα 65 δισ. ευρώ, η Goldman Sachs ση­μειώ­νει πως η τρέ­χου­σα εξάρ­τη­ση των τρα­πε­ζών από τον ELA θα φθά­σει στο 16% του ενερ­γη­τι­κού τους ένα­ντι μηδέν το Δε­κέμ­βριο του 2014.

Πηγή: enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.