ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: Δεν αλλάζουμε πολιτική ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βρυξέλλες

Πολ­λα­πλά μηνύ­ματα προς τη νέα ελλη­νική κυβέρ­νηση έστειλε ο αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν, αρμό­διος για την ανά­πτυξη, Γιούρ­γκι Κατάι­νεν.

Στις δηλώ­σεις του, ο κ. Κατάι­νεν τόνισε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύ­σεων της Ελλάδας διότι απο­τε­λούν δεσμεύ­σεις απέ­να­ντι στους ευρω­παί­ους πολίτες, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η πολι­τική της Επι­τρο­πής δεν αλλάζει ανάλογα με τα απο­τε­λέ­σματα των εκλογών σε κάθε κράτος μέλος.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν σημειώσε ακόμη ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί στην ΕΕ δεν αλλά­ζουν και πρέπει να τηρού­νται από όλους, παρα­δέ­χτηκε ωστόσο, ότι υπάρ­χουν διά­φο­ροι τρόποι για να επι­τευ­χθούν.

Όπως ανέφερε ο αντι­πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν, το θέμα της Ελλάδας συμπε­ριε­λή­φθη μεταξύ των θεμάτων που συζη­τή­θη­καν κατά τη σημε­ρινή συνε­δρί­αση της Επι­τρο­πής.

«Ο χρόνος εξα­ντλεί­ται»

Ο κ. Κατάι­νεν γνω­στο­ποί­ησε ακόμη ότι ο πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ έχει προ­σκα­λέ­σει τις ελλη­νι­κές αρχές στις Βρυ­ξέλ­λες, δεν έχει ακόμη οριστεί συγκε­κρι­μένη ημε­ρο­μη­νία.

Υπο­γράμ­μισε δε ότι απο­τε­λεί επι­θυ­μία της Επι­τρο­πής να συνο­μι­λή­σει με τη νέα κυβέρ­νηση όσο το δυνατόν συντο­μό­τερα, καθώς ο «χρόνος εξα­ντλεί­ται», όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.