ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση έως 30 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις απαλλαγής ΦΠΑ-απόφαση της ΓΓΔΕ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαββαίδου

Εως τις 30 Ιανουα­ρίου θα έχουν περι­θώ­ριο οι επι­χει­ρή­σεις με έσοδα έως 10.000 ευρώ να υπο­βά­λουν την αίτηση για ένταξη στο νέο καθε­στώς που απαλ­λάσ­σει από το ΦΠΑ.

Η προ­θε­σμία έληγε σήμερα, αλλά υπήρξε αίτημα από λογι­στές για παρά­ταση. Ο λόγος ήταν ότι η εγκύ­κλιος που έδινε διευ­κρι­νί­σεις για το θέμα εκδό­θηκε μόλις την περα­σμένη Παρα­σκευή. Σε αυτή ορί­ζε­ται ότι οι εφορίες και ειδι­κό­τερα το τμήμα μητρώου θα παρα­λαμ­βά­νουν δηλώ­σεις μετά­τα­ξης υπο­κεί­με­νου στο ΦΠΑ από το κανο­νικό καθε­στώς στο απαλ­λασ­σό­μενο χωρίς να διε­νερ­γεί­ται έλεγχος κατά το στάδιο της υπο­βο­λής της αίτησης. Οποιοσ­δή­ποτε έλεγχος θα έπεται της υπο­βο­λής της αίτησης.

Παρότι η προ­θε­σμία της 12ης Ιανουα­ρίου ορι­ζό­ταν στον νόμο, σε πολλές εφορίες κατα­γρά­φη­καν προ­βλή­ματα καθώς δεν είχαν δοθεί ρητές οδηγίες από τη φορο­λο­γική διοί­κηση για την ακριβή εφαρ­μογή των δια­τά­ξεων του νόμου.

Οπως ανα­φέ­ρε­ται στη σχετική ανα­κοί­νωση: «Με σκοπό τη διευ­κό­λυνση των πολιτών η Γενική Γραμ­μα­τέας Δημο­σίων Εσόδων, Κατε­ρίνα Σαβ­βα­ΐ­δου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρα­τεί­νε­ται μέχρι 30 Ιανουα­ρίου 2015, χωρίς την επιβολή προ­στί­μων ή άλλων κυρώ­σεων, η προ­θε­σμία υπο­βο­λής δηλώ­σεων μετα­βο­λών, οι οποίες υπο­βάλ­λο­νται εντός δεκαη­μέ­ρου από την έναρξη της διαχειριστικής-φορολογικής περιό­δου 2015».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.