Τοπικές Ειδήσεις

«Να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα»

Την αμοιβαία ικανοποίησή τους, για τα αποτελέσματα της συνεργασίας που υπήρξε κατά την διάρκεια του 2020 λόγω και της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού καθώς και την κοινή αισιοδοξία τους για το 2021, εξέφρασαν χτες σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Μετά από την συνάντησή τους, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις –με σημείο αιχμής, την ευχή για ένα καλύτερο νέο έτος για όλους.

Ο ΜΑΝΟΣ
ΚΟΝΣΟΛΑΣ
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κόνσολας αφού ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ και απηύθυνε τις ευχές του σε όλους τους Δωδεκανήσιους, τόνισε τα εξής:
«Εύχομαι, αυτή η χρονιά, να μην επαναληφθεί ποτέ! Ήταν η δυσκολότερη χρονιά παγκόσμια και διαχρονικά, και για τον Τουρισμό.
Η ελληνική κοινωνία, μαστίζεται από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση είναι αρωγός για τον καθένα που αγωνιά να βρει μια διέξοδο στα θέματα που τον απασχολούν.
Σήμερα βρίσκομαι εδώ, με τον Γ. Χατζημάρκο, σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχα μαζί του, προκειμένου να κάνουμε, αφενός μια αποτίμηση της χρονιάς και αφετέρου να πούμε τις σκέψεις μας για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.
Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια, για τη συνεργασία την οποία, όλο αυτό το διάστημα που είμαι υπουργός της κυβέρνησης -και με την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων βρίσκομαι στο υπουργείο Τουρισμού και με την εντολή του πρωθυπουργού- και για τη δυνατότητα που μας δίνει, να έχουμε ανοιχτά μυαλά, να αποτυπώνουμε την αλήθεια και να χαράσσουμε πολιτικές για την αντιμετώπιση των πολύ δύσκολων προβλημάτων.
Των προβλημάτων για τον εργαζόμενο, για τον επαγγελματία και τον επιχειρηματία του Τουρισμού.
Η συμβολή της ΠΝΑι στην χάραξη πολιτικών της κυβέρνησης, έχει εντυπωθεί και στους επαγγελματίες και στους πολίτες. Αυτό θα επιδιώξουμε και την επόμενη χρονιά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η επόμενη χρονιά, θα είναι καλύτερη στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της Υγείας και καλύτερη στην διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν στους επισκέπτες που θα έρθουν.
Εξάλλου θέλω να σας θυμίσω ότι το 80% των επισκεπτών που βρέθηκαν στο Νότιο Αιγαίου, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Τόσο από τις υπηρεσίες, όσο και από την διαχείριση.
Ένας δεύτερος λόγος που βρέθηκα εδώ, είναι για να συγχαρώ τον περιφερειάρχη, γιατί όλο αυτό το διάστημα είχε εξαιρετική συνεργασία με την κυβέρνηση –με τον ίδιο τον πρωθυπουργό πάνω απ’ όλα, με το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και με το υπουργείο Τουρισμού- στο πλαίσιο της ανακατανομής των κονδυλίων που δικαιούται το Νότιο Αιγαίο, της ανταπόδοσης, της προσφοράς των πολιτών του Ν. Αιγαίου στον εθνικό κορβανά.
Θέλω λοιπόν, να ευχηθώ στον κ. Χατζημάρκο, στα στελέχη της ΠΝΑι για τη χρονιά που έρχεται και την περίοδο 2021 – 2027 να είναι δυνατοί. Μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, γιατί μόνο με συνέργειες και συνεργασία θα μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες. Η περίοδος αυτή 2021 – 2027 είναι η πιο προκλητική περίοδος για την πολιτική των τελευταίων 50 ετών –λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης και λόγω της μετα-κορωνοϊού εποχής. Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε τα εξής:
«Αυτές είναι μέρες γιορτής αλλά επειδή είναι και το κλείσιμο της χρονιάς, κάνουμε πάντα τον απολογισμό μας.
Να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες και σε όλο τον κόσμο, το 2021 να φέρει επιτέλους την λύτρωση από την αγωνία του κορωνοϊού.
Να πάρουμε πίσω την ζωή μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Σε ό,τι αφορά εμάς, κάνουμε τον απολογισμό μας. Κλείνει μια δύσκολη χρονιά –δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο δύσκολη θα ήταν.
Το 2020 μας ‘χτύπησε’ σκληρά, μας τραυμάτισε αλλά αυτό που λέω και στους συνεργάτες μου, είναι ότι ΔΕΝ μας νίκησε!
Δεν μας νίκησε, γιατί μείναμε όρθιοι όλο αυτό το διάστημα, δίνοντας καθημερινή μάχη και προσπαθώντας να διαχειριστούμε όσα περισσότερα ζητήματα μπορούσαμε.
Με ένα σχέδιο δικό μας. Κι έχει μεγάλη σημασία, η ψυχολογία με την οποία μπαίνεις μέσα σε μια κατάσταση. Δεν θα αφήσουμε καμία κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι να μας κερδίσει.
Και γι αυτό δεν αφήσαμε κανένα ζήτημα το οποίο δεν προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Δεν κρυφτήκαμε το 2020, πίσω από κουβέντες περί μετάθεσης ευθυνών, αρμοδιοτήτων κ.λπ. Ήμασταν όλο αυτό το διάστημα, σε πλήρη συναγερμό με όλους τους συνεργάτες μας ενώ βρισκόμασταν σε καθημερινή επαφή με την κυβέρνηση.
Θέλω να πω ότι στον πολιτικό μου βίο, δεν τσιγκουνεύτηκα ποτέ το ‘ευχαριστώ’ και σε αντίπαλο πολιτικό –και αυτό, είναι αποτυπωμένο στο βιογραφικό μου.
Αισθάνομαι τυχερός, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είχα δίπλα μου ανθρώπους με τους οποίους μπορούσα να επικοινωνήσω εύκολα, να ανταλλάξω σκέψεις και να προωθήσω ζητήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μ. Κόνσολα για τα καλά του λόγια, τα οποία με τιμούν, πραγματικά, αλλά πάνω απ όλα θέλω να τον ευχαριστήσω επειδή το αποτέλεσμα, αλλάζει με ένα πολύ καθοριστικό τρόπο, το μέλλον των νησιών μας: αυτό με το Τέλος μιας Εποχής Υποχρηματοδότησης (20 χρόνια συζήτηση για τα νησιά μας και πόσο στερηθήκαμε χρήματα και ευκαιρίες).
Έγιναν πολλά: ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια αυτή την πολύ μεγάλη επίθεση σε αυτό το πρόβλημα. Από τις Βρυξέλλες όπου έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός,, ο τρόπος υπολογισμού κ.λπ. Τα καταφέραμε κι έγινε η αλλαγή της κατάταξης της ΠΝΑι.
Όμως, αυτή η διαδρομή καταλήγει σε μια εθνική κυβέρνηση. Στο εσωτερικό κάθε ευρωπαϊκής χώρας.
Σε αυτή την κυβέρνηση, είχαμε ανθρώπους που μας άκουσαν, κατάλαβαν, είχαμε συνεργάτες που μας στήριξαν κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία.
Προφανώς, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Κι αυτό που θέλω να πω σε όλους τους συμπατριώτες μας, είναι ότι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, στα προβλήματα, στην αγωνία που βγάζει η περίοδος αυτή είμαστε ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ το οποίο, με πολύ καθαρό μυαλό, έρχεται να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Και νομίζω πως αυτό που το 2020 πετύχαμε, είναι το καλύτερο διαβατήριο για το επίσης 2021 που έρχεται. Σίγουρα, θα είναι λιγότερο δύσκολο από το 2020 –αφού ήρθε ήδη η μεγάλη ελπίδα με το εμβόλιο.
Κι έτσι όλοι πιστεύουμε ότι θα λυτρωθούμε από αυτή την αγωνία. Μακάρι να ανταμωθούμε σύντομα… χωρίς τις μάσκες (!) γιατί αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε νικήσει τον μεγάλο αυτό εχθρό. Είναι μεγάλες οι πληγές που αφήνει πίσω της αυτή η κατάσταση –σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι πληγές που η πανδημία αφήνει στα νησιά μας είναι οι μικρότερες. Κι αυτό γιατί ήμασταν εκεί, είχαμε σχέδιο, επιμονή, αφοσίωση και την βούληση να μην λυγίσουμε, να μην μας πάρει από κάτω και σήμερα στεκόμαστε όρθιοι. Μπαίνουμε στο 2021 με χαμόγελο και αισιοδοξία!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου