«Η  ΝΔ αποτελεί το πιο συμπαγές  πολιτικό κόμμα που υπάρχει στη χώρα. Αυτό οφείλεται στην ιδεολογία αλλά και τη βάση της. Πιστεύω πως σύντομα θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στο πολιτικό σκηνικό».
Αυτό δήλωσε  χθες σε συνέντευξή τύπου, ο χωρικός  αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τη διενέργεια του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη  προέδρου  στη ΝΔ.
«Σέβομαι και  τους τέσσερις υποψηφίους  για τη θέση του προέδρου στη ΝΔ. Οι 400.000 άνθρωποι που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών έδειξαν πως η ΝΔ είναι ισχυρό κόμμα», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί διαθέτει τις ικανότητες να οδηγήσει τη ΝΔ μπροστά.
«Στις 10 Ιανουαρίου  θα διενεργηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη ΝΔ .  Θα στηρίξω την υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Μεημάράκη γιατί έχει δείξει συνέπεια έργων και δράσεων.  Το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εθνικές  εκλογές αποτελεί επιτυχία  δική του. Αξίζει την ευκαιρία να οργανώσει την παράταξη και να κάνει νέο άνοιγμα στην κοινωνία.  Η επόμενη ημέρα απαιτεί ενότητα . Πρέπει η ΝΔ να είναι ισχυρή  Τη διάσπαση τη θέλουν αυτοί που κατά καιρούς εμφανίζονται ως «σωτήρες» και μετά εξαφανίζονται. Δείτε την πορεία κάποιων κομμάτων που κάποτε μεσουρανούσαν», τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην πορεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
“Μπορεί να πάει καλύτερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι ο βασικός μηχανισμός που μπορεί να δαπανήσει  χρήματα για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.  Διαθέτει επίσης υπηρεσίες. Σημαντική προϋπόθεση είναι  η βελτίωση των όποιων δράσεων για να ικανοποιηθούν οι πολίτες. Το 2016 πρέπει να είναι έτος διεκδίκησης για τους νησιώτες. Το τελευταίο διάστημα ζούμε δύσκολες καταστάσεις και τα «λόγια»  των υπευθύνων σε κεντρικό επίπεδο δεν συνάδουν με τις ανάγκες που έχει ο τόπος. Η ΤΑ μένει υποστελεχωμένη και αυτό της στερεί το δικαίωμα της προσφοράς», δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως θα έπρεπε με ευθύνη της κυβέρνησης θα είχε τρέξει πιο γρήγορα το νέο ΕΣΠΑ.
«Είναι λυπηρό να έχουμε ελάχιστους πόρους στη διάθεση μας από το νέο ΣΕΣ. Πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες», τόνισε ο κ. Κόκκινος.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό  και τόνισε πως όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.
«Δυστυχώς το Αιγαίο έχει γίνει εκατόμβη θυμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα. Οι μεγαλόστομες ανακοινώσεις μένουν στα λόγια. Απαιτείται σχέδιο και σεβασμός των συνθηκών που έχουν υπογραφεί. Πρέπει και η γειτονική χώρα να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε ο κ. Κόκκινος.
Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ
Ο κ. Κόκκινος τόνισε επίσης πως δεν θα πρέπει να κλείσει το θέμα που αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ.
«Τα οφέλη από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ  για την κυβέρνηση ήταν μηδαμινά.  Δεν θα πρέπει να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα και για το θέμα αυτό. Πρέπει όλοι οι παράγοντες του τόπου να συμφωνήσουν  για τον τρόπο με τον οποίο  θα πρέπει να προχωρήσουν. Δεν φθάνουν μόνο οι καλές προθέσεις ανθρώπων και παραγόντων της ΤΑ. Χρειάζεται και συνεννόηση. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να πάει καλά και ο τόπος. Η κοινωνία θέλει αποτέλεσμα και όχι δημόσιες σχέσεις», είπε ο κ.  Κόκκινος.
Ο χωρικός αναφέρθηκε και στον τομέα πολιτικής προστασίας για τον οποίο φέρει την ευθύνη.
«Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Στείλαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ένα μνημόνιο ενεργειών που θα πρέπει να κάνουν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Περιμένουμε κακοκαιρία  σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Ζητάμε από όλους τους αρμοδίους  να είναι σε επαγρύπνηση», είπε ο κ.  Κόκκινος και ευχήθηκε να υπάρξει ευημερία το 2016.
« Εύχομαι το 2016  να μειωθούν τα προβλήματα . Το 2016 με κοινό βηματισμό και στόχευση και με εφόδιο τις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας να προχωρήσομε με σταθερά βήματα προς το μέλλον», ευχήθηκε ο κ. Κόκκινος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ