Ρεπορτάζ

Προτείνουν να είναι ελεύθερη η είσοδος στη Μεσαιωνική Πόλη

13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη υπέβαλαν αίτημα στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μανδρακό και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του ιστορικού μνημείου και συγκεκριμένα του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των οχημάτων μόνο για τις απογευματινές ώρες.
Στο αίτημα τους, που επρόκειτο να τεθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά αποσύρθηκε, αναφέρουν τα εξής:
«Είμαστε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούμαστε εδώ και πολλά χρόνια στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Με την επιστολή μας αυτή. αρχικά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την απόφαση σας να αντιμετωπίσετε αυτό το πολιτιστικό μνημείο του τόπου μας με σεβασμό λαμβάνοντας διάφορα μέτρα (ένα από αυτά και τη μη πρόσβαση των αυτοκινήτων). Ταυτόχρονα θα θέλαμε να σας εκθέσουμε και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα – πρόβλημα επιβίωσης κυριολεκτικά για μας και τους υπαλλήλους που απασχολούμε στις επιχειρήσεις μας.
Οι επιχειρήσεις μας είναι επί το πλείστον επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες λειτουργούν και κατά τη χειμερινή περίοδο, και υποδέχονται το μεγαλύτερο μέρος των πελατών τους καθημερινά, από τις 20:00 έως τις 24:00, ώρες κατά τις οποίες στην Παλιά Πόλη απαγορεύεται η είσοδος στα οχήματα.
Και ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω και της αυξημένης κίνησης των επισκεπτών στους δρόμους της και της πλήρους λειτουργίας της Π. Πόλης, δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, τους χειμερινούς μήνες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για εμάς η απαγόρευση διέλευσης των οχημάτων κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών αφού πολλοί από τους πελάτες μας αποφεύγουν να μας επισκεφθούν λόγω του κρύου, της βροχής και του φόβου, όπως οι ίδιοι μας ενημερώνουν.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε-προτείνουμε η πρόσβαση των οχημάτων τις καθημερινές, η οποία σήμερα επιτρέπεται από τις 22.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 01.00 να επιτρέπεται από τις 19.00, προκειμένου να μπορέσουμε να επιβιώσουμε τους δύσκολους χειμερινούς μήνες
Σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρήσεις μας θα οδηγηθούν στο να κλείσουν μετά από πολλά χρόνια με τις όποιες συνέπειες. για εμάς τις οικογένειές μας και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειές τους
Τέλος, αυτό μπορεί να είναι το έναυσμα για να ανοίγουν και άλλοι καταστηματάρχες τα καταστήματά τους τους χειμερινούς μήνες ώστε να αποκτήσει η Παλιά Πόλη ζωή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου