Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε προσφυγή δημοτικού υπαλλήλου κατά αποφάσεως του δημάρχου Ρόδου

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη, η ειδική διοικητική προσφυγή της κας Αντωνίου Δήμητρας του Αναστασίου, κατά της υπ’ αριθμ. 4577 /04.10.2019 απόφασης (ορθή επανάληψη) του δημάρχου Ρόδου, περί ανάθεσης καθηκόντων ληξιάρχων για τις Ληξιαρχικές Περιφέρειες Αρχαγγέλου, Καμείρου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου, Καλλιθέας, Αφάντου, Πεταλούδων, Ιαλυσού, Αταβύρου και Ροδίων του Δήμου Ρόδου.
Οπως κρίθηκε, η προσβαλλόμενη απόφαση του δημάρχου Ρόδου, διαβιβάσθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προκειμένου να προκληθεί απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ορίζονται ληξίαρχοι δημοτικοί υπάλληλοι, που στη συνέχεια δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η δημοσίευση δε αυτή αποτελεί συστατικό στοιχείο της οικίας πράξης διότι έτσι μόνο ολοκληρώνεται και επέρχονται οι έννομες συνέπειές της.
Η υπ’αριθ. 54813 /07.10.2019 απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, περί ορισμού ληξιάρχων για τις Ληξιαρχικές Περιφέρειες του Δήμου Ρόδου δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 3828/τ. Β’ στις 16.10.2019.
Κρίθηκε έτσι ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και δεν συνιστά εκτελεστή διοικητική πράξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου