Οι εύποροι ταξιδιώτες αναζητούν πολυτελείς διακοπές το 2020. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της Small Luxury Hotels of the World (SLH).

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με το Liz Hall Hotel & Travel Consulting συγκέντρωσε αποτελέσματα από 6.000 μέλη του προγράμματος πίστης SLH INVITED.

Διαπίστωσε ότι οι πολυτελείς ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να πετάξουν και αναζητούν διακοπές σε μικρότερα ξενοδοχεία «όπου η εμπειρία τους μπορεί να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη και προσαρμόσιμη.

  • το 43% των Βόρειων Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό και
  • το 38% να ταξιδέψουν διεθνώς φέτος.

Η SLH δήλωσε ότι τα δεδομένα κρατήσεων για κρατήσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική από την 1η Αυγούστου “αντικατοπτρίζουν αυτούς τους αριθμούς.

Μάλιστα, το 42% των κρατήσεων αφορούσε για ξενοδοχεία των ΗΠΑ, κυρίως στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και στην Καλιφόρνια.

Η έρευνα χωρίζει τους ταξιδιώτες σε τρεις ομάδες:

  • Τους Travel Ready, όσοι έχουν ήδη κάνει κράτηση για διακοπές.
  • Τους Travel Reserved, όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για ταξίδια, αλλά εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί σχετικά και
  • Τους Travel Reluctant, όσοι δεν σχεδιάζουν διακοπές μέχρι να τελειώσει η επιδημία COVID-19.

Με πάνω από 46% των παραληπτών να αναμένουν ότι θα είναι στην ίδια θέση οικονομικά το επόμενο έτος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πάνω από 30% εμπίπτουν στην ομάδα Travel Reserved και σχεδιάζουν σήμερα διακοπές το 2021.

Προτιμούν τα μικρά ξενοδοχεία

 

Περισσότερο από το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «θα νιώθουν πιο άνετα σε ένα μικρό ξενοδοχείο», ανέφερε η έρευνα.

Οι ευέλικτες πολιτικές κράτησης και τα ισχυρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας ήταν κορυφαίες εκτιμήσεις για τους ερωτηθέντες κατά τον καθορισμό των σχεδίων διακοπών.

Πηγή : tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ