Έγκληση για παράβαση καθήκοντος και απείθεια υπέβαλε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Βρετανός επιχειρηματίας, κάτοικος Λονδίνου, κατά του δημάρχου Μεγίστης κ. Γεωργίου Σαμψάκου και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού.
Όπως εκθέτει ο αλλοδαπός επιχειρηματίας το έτος 1995 η εδρεύουσα στην Αγγλία εταιρεία του με τον τίτλο “SQP L.T.D.” αγόρασε στη Μεγίστη μία διώροφη παραδοσιακή οικία με τον περιβάλλοντα χώρο της.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα όλους τους θερινούς μήνες εκείνος και η οικογένειά του διαμένουν στη Μεγίστη όπου μάλιστα σκοπεύουν να ιδρύσουν σύντομα τουριστική επιχείρηση.
Στις 10η Ιουλίου 2019 υπέβαλε στον Δήμο Μεγίστης (δια του συμβ/φου Ρόδου Σταύρου Κουταλιανού) αίτηση ζητώντας να του χορηγηθεί βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το περιφραγμένο από εκείνον επιφ. 303,80 τ.μ. συνεχόμενο με την διώροφη οικία του οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” εντός του οικισμού του Δήμου Μεγίστης (στο οποίο ασκεί συνεχώς επί 25 και πλέον χρόνια αποκλειστικά τη νομή και κατοχή) δεν οφείλει τέλος ακίνητης περιουσίας προκειμένου να εγγραφεί και τυπικά στο όνομά του λόγω χρησικτησίας στα βιβλία του Κτηματολογίου Μεγίστης.
Η παραπάνω αίτησή του έλαβε από τον Δήμο Μεγίστης αριθμό πρωτ. 130/10-7-2019.
Παρά την υποβολή της παραπάνω αίτησής του, όπως εκθέτει, ο δήμαρχος Μεγίστης από πρόθεση κατά τρόπο παράνομο αλλά και ακατανόητο αρνήθηκε να του χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση Τ.Α.Π. χωρίς να δίδει οποιαδήποτε εξήγηση για την άρνησή του αυτή με προφανή σκοπό να εξυπηρετήσει “συμφέροντα” τρίτων προσώπων που υποβλέπουν το συγκεκριμένο ακίνητο που νέμεται και κατέχει εδώ και πολλά χρόνια.
Μετά την εξέλιξη αυτή υπέβαλε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του στη Ρόδο Εμμανουήλ Κουτσούκου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου την από 30 Ιουλίου 2019 αίτηση του ζητώντας να παραγγείλει στον εγκαλούμενο δήμαρχο να του χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση.
Για τη θεμελίωση του δικαιώματός του να λάβει από τον Δήμο Μεγίστης βεβαίωση ΤΑΠ προσκόμισε και επικαλέστηκε αντίγραφο της υπ’ αριθμ. 44/2007 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το υπ’αριθμ. πρωτ. 16820/28-3-2007 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο εφόσον ζητηθεί βεβαίωση Τ.Α.Π. από τον οικείο Δήμο, η χορήγησή του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και δεν καταλείπεται στον Δήμο η διακριτική ευχέρεια για την έκδοση ή μη της αιτούμενης βεβαίωσης Τ.Α.Π.
Η από 30 Ιουλίου 2019 αίτησή του όπως αναμενόταν έγινε δεκτή από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος με το υπ’αριθμ. πρωτ. 1131/30-7-2019 έγγραφό του προς τον εγκαλούμενο δήμαρχο Μεγίστης αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

– «Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω σχετικό (δηλαδή την από 30/7/2019 αίτησή μου) και παρακαλούμε για τις ΑΜΕΣΕΣ δικές σας ενέργειες και την ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ».
Την παραπάνω Εισαγγελική παραγγελία με όλα τα συνημμένα έγγραφα τα απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του με συστημένο φάκελο αλληλογραφίας στον εγκαλούμενο όπως προκύπτει από το φωτοαντίγραφο της υπ’αριθμ. 09050021600086146/2-8-2019 απόδειξης του Ταχυδρομείου Ρόδου.
Και ενώ ο εγκαλούμενος παρέλαβε την Εισαγγελική παραγγελία και τη συνημμένη σ’ αυτήν αίτησή του, ωστόσο κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, νομιμότητας και χρηστής διοίκησης αρνείται πεισματικά και παράνομα μέχρι σήμερα να του χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση χωρίς να δίνει οποιαδήποτε εξήγηση.
Λόγω της παραπάνω άρνησης του εγκαλουμένου υφίσταται, όπως τονίζει, τεράστια ηθική και οικονομική βλάβη διότι χωρίς την αιτούμενη βεβαίωση Τ.Α.Π. αδυνατεί να συντάξεί το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο “νομιμοποίησης” των δικαιωμάτων του στο επίδικο ακίνητο η αξία του οποίου υπερβαίνει το ποσό των (50.000) ευρώ.

2 σχόλια στο Εγκληση κατά του δημάρχου Μεγίστης για παράβαση καθήκοντος και απείθεια από Βρετανό επιχειρηματία

  1. Avatar Ο/Η Γιωργος λέει:

    Απ ότι ξερω¨στις παραμεθόριες περιοχες δεν επιτρεπετε η αγορα ακινητων σε μη Ελληνες υπηκόους.

  2. Avatar Ο/Η Δημήτρης Γιαννακάκης λέει:

    Δεν απανταει τιποτα ο Δημαρχος; Καποια πραγματα ειναι ανεξηγητα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ