Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο επί κοντώ στη Ζυρίχη κι έφυγε για 3η συνεχή χρονιά με το διαμάντι, ενώ η μεγάλη αντίπαλός της, Sandi Morris, έφυγε με …δαχτυλίδι αρραβώνων.

Όπως και πέρυσι, ο τελικός αναδείκνυε τον νικητή του Diamond League. Η Στεφανίδη και το 2016 είχε κερδίσει στη συνολική βαθμολογία, διαδεχόμενη αντίστοιχο επίτευγμα της Κυριακοπούλου το 2015, με την Ελλάδα από τότε να κυριαρχεί στο αγώνισμα.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της στα 4,67μ., επιτυχώς. Εκεί δεν τα κατάφερε η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος που κατετάγη 6η με 4,57μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια όπως και τα 4,42μ. Τα 4,67μ. πέρασαν, με την πρώτη, η Anzhelika Sidorova και η Sandi Morris ενώ μαζί και με τη Στεφανίδη και οι 3 τους πέρασαν με τη δεύτερη τα 4,77μ. Morris και Στεφανίδη πέρασαν με την πρώτη τα 4,82μ. με τη Sidorova να τα καταφέρνει με την τρίτη.

Στα 4,87μ. η Morris έχασε την πρώτη προσπάθεια, η Στεφανίδη πέρασε, βελτιώνοντας κατά 2εκ. το φετινό της ρεκόρ από το Ευρωπαϊκό, με την Αμερικάνα να αφήνει τις άλλες της προσπάθειες για τα 4,92μ.

Εκεί (ενώ η Sidorova είχε μείνει εκτός αγώνα) δεν τα κατάφερε ούτε η Morris, ούτε και η Στεφανίδη, σε ύψος που θα ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ καθώς έχει 4,91μ., προσθέτοντας ωστόσο μια ακόμα διάκριση στην καριέρα της, στον κορυφαίο φετινό αγώνα διεθνώς όπως εμμέσως τον χαρακτηρίζει η IAAF καθώς στα ranking ακολουθεί Ολυμπιακούς και παγκόσμιο.

Εντωμεταξύ ενώ η Στεφανίδη χαιρόταν την επιτυχία της, η Sandi Morris ήταν επίσης πολύ χαρούμενη καθώς έλεγε το “Ναι” σε πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, μέσα στο Στάδιο!

Στο τέλος των αγώνων ο πρόεδρος της IAAF Seb Coe απένειμε τα βραβεία στους νικητές, με την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι η τελευταία της παρουσίασης, με θερμή υποδοχή από τον Coe και να παίρνει θέση μετά στο μπροστινό σκαλί του ειδικού βάθρου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, με ανάρτηση της μετά το τέλος του αγώνα, ανέφερε:

«Μια υπέροχη βραδιά, ο Τελικός του #DiamondLeague στη Ζυρίχη τελείωσε! Πέρασα τα 4.57μ (όσο και οι 4η και 5η) αλλά στη κατάταξη ήμουν 6η (είχα περισσότερες χαμένες προσπάθειες). Άλλος ένας αγώνας – show (σ.σ. σήμερα) στο Langenthal και μετά η Λένια θα με πάει διακοπές!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ