Τοπικές Ειδήσεις

Οι νέες τεχνολογίες για σύσφιξη δέρματος προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ!

Γράφει η
Κατερίνα Παπασάββα,
Αισθητικός

Η χαλάρωση του δέρματος προερχεται από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεϊνικές ουσίες του δέρματος που συντελούν στην σφριγηλότητα και ελαστικότητά του.
Παράγονται από τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, στο χόριο και στον συνδετικό ιστό και όχι στην επιδερμίδα.
Με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται η παραγωγή τους στο δέρμα και έχουμε την εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης. Ειδικά στο λαιμό το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και στην ηλικία των 40 ετών τα σημάδια χαλάρωσης είναι ήδη ορατά τόσο στο λαιμό όσο και στο περίγραμμα (οβάλ) του προσώπου.
Παράλληλα έχουμε μείωση του υαλουρονικού οξέως στο δέρμα με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και την λέπτυνση της επιδερμίδος.
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντιηλιακό εντείνει την απώλεια κολλαγόνου, ελαστίνης και ενυδάτωσης δέρματος, καθ’ όσον η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο dna των κυττάρων και καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου-ελαστίνης.
Άλλες αιτίες είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες όπως διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, νερό, οι έντονες αυξομειώσεις βάρους, το κάπνισμα και το στρές.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ
Στόχος είναι η διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης! Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Φυσικά με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας και τον συνδιασμό Ραδιοσυχνοτήτων RF, HI FU Εστιασμένου Υπέρηχου και Ενδοδερμικού μασάζ SPM.
Με την ενέργεια και θερμότητα των Ραδιοσυχνοτήτων RF διεγείρονται οι ινοβλάστες στο χόριο και στον υποδόριο ιστό, ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα το “γέμισμα” και ανόρθωση του δέρματος. Αυξάνεται και ο μεταβολισμός των ινοβλαστών, χάρη στους οποίους παράγονται συνεχώς καινούργιες ίνες κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η παραγωγή φυσικού αποτελέσματος που αντέχει στο χρόνο.
Ο Εστιασμένος Υπέρηχος Υψηλής Έντασης HI FU ULTHERA DeepSee, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.
Τα ζυγωματικά ανορθώνονται, το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται, ο λαιμός και το ντεκολτέ αποκτούν νεανική όψη και το βλέμμα «ανοίγει». Αποτελεί επίσης μια πολύ καλή μέθοδο για τη διόρθωση των ρυτίδων στο άνω χείλος.
Το δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή δείχνει πιο σφριγηλό και τονωμένο και το περίγραμμα του προσώπου ανορθωμένο.
Το αποτέλεσμα της σύσφιξης του δέρματος και της ανόρθωσης ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών περίπου, μετά την θεραπεία. Ενώ η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου συνεχίζεται για 6 μήνες ακόμη μετά από τη θεραπεία.
Το Ενδοδερμικό μασάζ αντλιοαναρρόφησης αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων και την δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες, ενισχύει τον συνδετικό ιστό, ανανεώνει τον υποδόριο ιστό με αποτέλεσμα την φυσική πυκνότητα (πάχυνση) του δέρματος. Ενεργοποιεί το χαλαρό δέρμα για πλήρη αποκατάστασή του.
Δημιουργεί τοπική υπεραιμία, η ροή της λέμφου ενεργοποιείται, οι ρυτίδες ανορθώνονται και ομαλοποιείται (λειαίνει) η υφή του δέρματος.
Οι θεραπείες αυτές γίνονται τόσες φορές όσο το μέγεθος της χαλάρωσης και γήρανσης. Κατά διαστήματα όμως πρέπει να επαναλαμβάνονται ώστε να γίνεται συντήρηση. Εαν δεν γίνεται συντήρηση η χαλάρωση σιγά-σιγά επανέρχεται αφού ο χρόνος καθημερινά περνά και προκαλεί γήρανση. Ακόμα και τι χειρουργικό lifting έχει μια χρονική διάρκεια και πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά 4-5 χρόνια ίσως και ενωρίτερα.
Η συνεχής και συστηματική περιποίηση και φροντίδα του δέρματος στην αισθητικό με τις θεραπείες αυτές, ενισχύει την ποιότητα του δέρματος και απομακρύνει την γήρανση!

Κατερίνα Παπασάββα-
Λαμπαδάκη,
Αισθητικός, Πτυχ/χος
Αθηνών και Βιέννης,
υπεύθυνη του κέντρου oμορφιάς και υγείας
katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ.22410-31016 και 22410-2950

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου