Ειδήσεις

Αναχωρεί για το Ντάργουϊν ο Γιάννης Γαλουζής

Με την ιδιότητα του νεοεκλεγέντα δημάρχου Καλυμνίων θα αναχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη για την Αυστραλία και συγκεκριμένα για το Ντάργουϊν ο κ. Γιάννης Γαλουζής ως επίσημος προσκεκλημένος, της εκεί καλύμνικης κοινότητας, στο “Ελληνικό Γλέντι” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ο κ. Γαλουζής συναντήθηκε το πρωί στο δημαρχείο με τον υπεύθυνο για θέματα αποδήμων του Δήμου Καλυμνίων κ. Δρόσο Ταυλάριο ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά.

Όπως ο ίδιος ο νέος δήμαρχος μας επεσήμανε στόχος του ταξιδιού του είναι επίσης να έρθει σε επαφή με Καλύμνιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ντάργουϊν ώστε να αναζητήσουν τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους μέσα από την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που ενδεχομένως προκύψουν στο νησί.

Ο κ. Γαλουζής θα τους ενημερώσει ταυτόχρονα και για την προεκλογική του δέσμευση όσον αφορά στην ίδρυση και λειτουργία μέσα στον Δήμο Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποδήμων.

Κυρίαρχο το καλύμνικο στοιχείο
Όσον αφορά στο “Ελληνικό Γλέντι” πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθνοτική εκδήλωση που προβάλει την Ελλάδα, τον τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα μέσα από μουσική, χορό, φαγοπότι, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις αναδεικνύοντας την προσφορά του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το Ντάργουϊν είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με 58 διαφορετικές εθνικότητες να ζουν μαζί αρμονικά και η πιο μεγάλη εθνική κοινότητα είναι η ελληνική με πάνω από 7000 άτομα, εκ των οποίων η πλειονότητα κατάγεται από την Κάλυμνο.

kalymnosola

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου