Τοπικές Ειδήσεις

Σε σταθερή πορεία ανάκαμψης ο μαθητικός τουρισμός στη Ρόδο

Σε σταθερή πορεία ανάκαμψης βρίσκεται ο μαθητικός τουρισμός στη Ρόδο. Συνολικά 15 μαθητικά γκρουπ από διάφορα σχολεία της Ελλάδας και περίπου 1300 μαθητές θα έχει υποδεχθεί η Ρόδος την περίοδο από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο. Σημειώνεται ότι τη χειμερινή περίοδο (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022) η Ρόδος προσέλκυσε 26 μαθητικά γκρουπ με 1.700 άτομα συνολικά.
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν στη Ρόδο μαθητές του ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, σήμερα αναμένεται να καταφθάσει το γκρουπ του ΓΕΛ Ασπρόπυργου και αύριο 1η Απριλίου θα αφιχθούν μαθητές του ΓΕΛ Αμαρουσίου. Όπως όλα δείχνουν, οι μαθητές ανακαλύπτουν ξανά τη Ρόδο ως προορισμό πενθήμερων εκδρομών και οι προοπτικές για την ενίσχυση αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού όπου ο προορισμός κρατούσε πάντα τα πρωτεία, είναι και πάλι ορατές.
Η ανοδική πορεία του μαθητικού τουρισμού δεν σημειώθηκε τυχαία. Από πέρυσι ο Δήμος Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την υποστήριξη φορέων, όπως η Ένωση ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων, κατάφεραν μέσα από ένα στοχευμένο πλέγμα δράσεων και την παροχή κινήτρων να ενισχύσουν το ενδιαφέρον γύρω από τον προορισμό και όπως όλα δείχνουν, οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς.
Ο μαθητές διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης, και πραγματοποιούν εκδρομές σε περιοχές όπως η Λίνδος και οι Πηγές Καλλιθέας και επισκέπτονται επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα.
Τυχαίνει μάλιστα οι μαθητικές εκδρομές να συμπίπτουν με την έναρξη της σεζόν και με την αύξηση των τουριστικών ροών από το προσεχές Σαββατοκύριακο με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών, αλλά και το Εβραϊκό Πάσχα. Αναμένονται περισσότερες αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και από προορισμούς όπως η Ιταλία, η Τσεχία και η Αυστρία.
Οι μαθητές και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες της σεζόν συνθέτουν μία εικόνα ζωντάνιας, ενισχύοντας τις ελπίδες για την θετική έκβαση της τουριστικής περιόδου. Η Ρόδος συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και αναμένεται να σημειώσει φέτος νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων.
Ο Απρίλιος, όπως επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες, αναμένεται να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών για τη Ρόδο με υψηλές για την εποχή πληρότητες που δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν! Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα ξενοδοχεία που ανοίγουν και μέχρι το τέλος Απριλίου το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
Τον Απρίλιο αλλά και τον Μάιο αναμένονται μάλιστα νέα γκρουπ του προγράμματος «Ρόδος 5-0» κα μεταξύ αυτών νέα γκρουπ από την Ινδία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στην προσέλκυση τουριστών της τρίτης ηλικίας από τον ΠΡΟΤΟΥΡ, προσανατολισμένο στην ενίσχυση του silver τουρισμού κατά τη χαμηλή περίοδο και στην επέκταση της χρονικής διάρκειας της σεζόν.
Βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει το εν λόγω πρόγραμμα τη βάση για ένα νέο τουριστικό προϊόν, που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στη Ρόδο, εφόσον υπάρξει σύμπλευση και αρωγή από τους εμπλεκόμενους stakeholders, ιδιωτικούς και μη φορείς. Το πρόγραμμα εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτει η Ρόδος, ώστε να προσθέσει ένα τέτοιο καινοτόμο προϊόν στην προϊοντική της “φαρέτρα” και να το παρουσιάσει στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου