ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον θαλάσσιο τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΙΜΑΝΙ ΡΟΔΟΣ

Πολύ ενθαρ­ρυ­ντικά είναι τα μηνύ­ματα για την εξέλιξη του θαλάσ­σιου του­ρι­σμού στην Ρόδο, το 2023. Αυτό υπο­γράμ­μισε χτες, σε δηλώ­σεις που έκανε στους δημο­σιο­γρά­φους, ο πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου Νότιας Δωδε­κα­νή­σου, κ. Βασίλης Παπα­οι­κο­νό­μου. Παράλ­ληλα, απά­ντησε σε μια σειρά από άλλα ερω­τή­ματα που σχε­τί­ζο­νται με την λει­τουρ­γία των λιμένων της Ρόδου.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, ανα­φε­ρό­με­νος ο κ. Παπα­οι­κο­νό­μου, στις προ­σεγ­γί­σεις κρουα­ζιε­ρό­πλοιων στο λιμάνι της Ρόδου για τον μήνα Απρίλιο και εντεύ­θεν, υπο­γράμ­μισε τα εξής:

«Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, έχουμε 29 προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες προ­σεγ­γί­σεις κρουα­ζιε­ρό­πλοιων και από τους επό­με­νους μήνες, θα αυξηθεί η κίνηση. Μέχρι στιγμής, έχουμε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες 421 προ­σεγ­γί­σεις, ενώ πριν από δύο ημέρες, λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών, δύο κρουα­ζιε­ρό­πλοια δεν κατά­φε­ραν να προ­σεγ­γί­σουν την Ρόδο. Φυσικά, ο αριθμός δεν είναι από­λυ­τος, αφού θα εξαρ­τη­θεί από διά­φο­ρους παρά­γο­ντες».

Ο ίδιος τόνισε πως στις 17 Μαΐου ανα­μέ­νε­ται το κρουα­ζιε­ρό­πλοιο Silver Spirit το οποίο θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’ με 100 επι­βά­τες που θα επι­βι­βα­στούν: «Ακόμη δεν έχει ορι­στι­κο­ποι­η­θεί αυτό και περι­μέ­νουμε νεότερα. Υπάρχει πιθα­νό­τητα να υπάρξει τον Ιούνιο μία ακόμη προ­σέγ­γιση –από την ίδια εται­ρεία, με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο- που θα λει­τουρ­γή­σει στο λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’. Εμείς σαν Λιμε­νικό Ταμείο, είμαστε έτοιμοι με τις εγκα­τα­στά­σεις μας για να παρέ­χουμε όλες τις υπη­ρε­σίες και να μην υπάρξει κανένα πρό­βλημα στην εξυ­πη­ρέ­τηση των πλοίων» -ανέφερε.

Ερω­τη­θείς σχετικά με τον χώρο όπου βρί­σκο­νται τα κατα­σχε­μένα αυτο­κί­νητα που είναι σε κεντρικό σημείο του λιμα­νιού, με απο­τέ­λε­σμα να μην είναι λει­τουρ­γι­κός, ο κ. Παπα­οι­κο­νό­μου δήλωσε: «Το Λιμε­νικό Ταμείο, βρί­σκε­ται σε δια­δι­κα­σία έκδοσης οικο­δο­μι­κής άδειας (ήδη έχει ολο­κλη­ρω­θεί η σχετική μελέτη) προ­κει­μέ­νου να κατα­σκευα­στεί μία ΠΡΟΚΑΤ αποθήκη στο λιμάνι τη Ακα­ντιάς και να περι­φρα­χθεί, ένας αρκετά μεγάλος χώρος, όπου θα μπο­ρέ­σουν να μετα­φερ­θούν όλα αυτά τα οχήματα. Πέραν τούτου, πριν από λίγες μέρες είχα επι­κοι­νω­νία με την διευ­θύ­ντρια του Τελω­νείου και συμ­φω­νή­σαμε να γίνει έρευνα μήπως υπάρχει κάποιος στε­γα­σμέ­νος χώρος, ή απο­θή­κες ή ακόμη και εγκα­τα­λε­λειμ­μένα στρα­τό­πεδα (με την προ­ϋ­πό­θεση να είναι περι­φραγ­μένα, απο­κλεί­ο­ντας την πρό­σβαση τρίτων ατόμων) ώστε να ελευ­θε­ρω­θεί ο χώρος του του­ρι­στι­κού λιμένα».

Μιλώ­ντας σχετικά με τις προ­ε­τοι­μα­σίες του Λιμε­νι­κού Ταμείου και των υπη­ρε­σιών ενόψει της φετινής του­ρι­στι­κής σεζόν που προ­βλέ­πε­ται να είναι αυξη­μένη για την Ρόδο, ο κ. Παπα­οι­κο­νό­μου ήταν κατη­γο­ρη­μα­τι­κός: «Το Λιμε­νικό Ταμείο είναι πανέ­τοιμο για την φετινή σεζόν. Η φύλαξη και τα μέτρα ασφα­λείας λει­τουρ­γούν επαρκώς και δεν θα υπάρξει κανένα πρό­βλημα στην υποδοχή των κρουα­ζιε­ρό­πλοιων και στην υποδοχή των ξένων επι­σκε­πτών μας».

Ανα­φε­ρό­με­νος στα έργα που εκτελεί το Λιμε­νικό Ταμείο, υπο­γράμ­μισε πως είναι σε εξέλιξη το έργο του ξυλο­πε­ζό­δρο­μου, του οποίου ανα­μέ­νε­ται η σύμβαση για το συμ­βα­τικό έργο ώστε να μπο­ρέ­σει να προ­χω­ρή­σει. Ειδικά για το λιμάνι της Καμεί­ρου Σκάλας, είπε ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη –χωρίς να υπάρχει πάντως ολο­κλη­ρω­μένη εικόνα για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό.

«Είμαστε σε συνερ­γα­σία με το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας, ώστε το έργο να περι­λαμ­βά­νει και άλλα έργα (όπως προ­σκρου­στή­ρες, δέστρες κ.λπ.)».

Ο πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου Νότιας Δωδε­κα­νή­σου, προέβη και σε σχετική ενη­μέ­ρωση για την πρό­σφατη συμ­με­τοχή σε μια διεθνή έκθεση για την κρουα­ζιέρα που έγινε στο Μαϊάμι όπου ο συμ­με­τείχε Δήμος Ρόδου.

«Εκεί είχαμε συνερ­γα­σία με τους εκπρο­σώ­πους της TUI όπου συζη­τή­σαμε το ενδε­χό­μενο να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί το λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’ –αλλά από το 2025 κι έπειτα. Οι εργα­σίες που απαι­τού­νται είναι κάποιος χώρος όπου θα γίνεται ενα­πό­θεση απο­σκευών κατά την άφιξη αλλά και κατά την ανα­χώ­ρηση. Όλα τα υπό­λοιπα τα δια­θέ­τουμε (έλεγχος δια­βα­τη­ρίων κ.λπ.)».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.