Τοπικές Ειδήσεις

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον θαλάσσιο τουρισμό

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ρόδο, το 2023. Αυτό υπογράμμισε χτες, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου. Παράλληλα, απάντησε σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με την λειτουργία των λιμένων της Ρόδου.
Αναλυτικότερα, αναφερόμενος ο κ. Παπαοικονόμου, στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου για τον μήνα Απρίλιο και εντεύθεν, υπογράμμισε τα εξής:
«Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, έχουμε 29 προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και από τους επόμενους μήνες, θα αυξηθεί η κίνηση. Μέχρι στιγμής, έχουμε προγραμματισμένες 421 προσεγγίσεις, ενώ πριν από δύο ημέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών, δύο κρουαζιερόπλοια δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την Ρόδο. Φυσικά, ο αριθμός δεν είναι απόλυτος, αφού θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες».
Ο ίδιος τόνισε πως στις 17 Μαΐου αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit το οποίο θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’ με 100 επιβάτες που θα επιβιβαστούν: «Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αυτό και περιμένουμε νεότερα. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει τον Ιούνιο μία ακόμη προσέγγιση –από την ίδια εταιρεία, με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο- που θα λειτουργήσει στο λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’. Εμείς σαν Λιμενικό Ταμείο, είμαστε έτοιμοι με τις εγκαταστάσεις μας για να παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πλοίων» -ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με τον χώρο όπου βρίσκονται τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που είναι σε κεντρικό σημείο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικός, ο κ. Παπαοικονόμου δήλωσε: «Το Λιμενικό Ταμείο, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας (ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη) προκειμένου να κατασκευαστεί μία ΠΡΟΚΑΤ αποθήκη στο λιμάνι τη Ακαντιάς και να περιφραχθεί, ένας αρκετά μεγάλος χώρος, όπου θα μπορέσουν να μεταφερθούν όλα αυτά τα οχήματα. Πέραν τούτου, πριν από λίγες μέρες είχα επικοινωνία με την διευθύντρια του Τελωνείου και συμφωνήσαμε να γίνει έρευνα μήπως υπάρχει κάποιος στεγασμένος χώρος, ή αποθήκες ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα (με την προϋπόθεση να είναι περιφραγμένα, αποκλείοντας την πρόσβαση τρίτων ατόμων) ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος του τουριστικού λιμένα».
Μιλώντας σχετικά με τις προετοιμασίες του Λιμενικού Ταμείου και των υπηρεσιών ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν που προβλέπεται να είναι αυξημένη για την Ρόδο, ο κ. Παπαοικονόμου ήταν κατηγορηματικός: «Το Λιμενικό Ταμείο είναι πανέτοιμο για την φετινή σεζόν. Η φύλαξη και τα μέτρα ασφαλείας λειτουργούν επαρκώς και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων και στην υποδοχή των ξένων επισκεπτών μας».
Αναφερόμενος στα έργα που εκτελεί το Λιμενικό Ταμείο, υπογράμμισε πως είναι σε εξέλιξη το έργο του ξυλοπεζόδρομου, του οποίου αναμένεται η σύμβαση για το συμβατικό έργο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει. Ειδικά για το λιμάνι της Καμείρου Σκάλας, είπε ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη –χωρίς να υπάρχει πάντως ολοκληρωμένη εικόνα για τον προϋπολογισμό.
«Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε το έργο να περιλαμβάνει και άλλα έργα (όπως προσκρουστήρες, δέστρες κ.λπ.)».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, προέβη και σε σχετική ενημέρωση για την πρόσφατη συμμετοχή σε μια διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα που έγινε στο Μαϊάμι όπου ο συμμετείχε Δήμος Ρόδου.
«Εκεί είχαμε συνεργασία με τους εκπροσώπους της TUI όπου συζητήσαμε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Ρόδου σαν ‘HOME PORT’ –αλλά από το 2025 κι έπειτα. Οι εργασίες που απαιτούνται είναι κάποιος χώρος όπου θα γίνεται εναπόθεση αποσκευών κατά την άφιξη αλλά και κατά την αναχώρηση. Όλα τα υπόλοιπα τα διαθέτουμε (έλεγχος διαβατηρίων κ.λπ.)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου