Συνεντεύξεις

K. Mάρκου: «Το στοίχημα της Ν.Δ. στις εκλογές είναι η μεγάλη νίκη»

«Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι εθνικές, είτε είναι ευρωεκλογές είτε είναι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι η μεγάλη νίκη», δηλώνει σήμερα στην «δ» η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. κα Κατερίνα Μάρκου. Επίσης, μιλάει για την δήθεν «επιστροφή» στην κανονικότητα και την έξοδο στις αγορές που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ενώ εκτιμά πως το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι η θέση και η ισχύς της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη.

Συνέντευξη
στην Πέγκυ Ντόκου

Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κυρία Μάρκου, το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά στην οποία θα στηθούν πολλές κάλπες. Ποιο είναι το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πετύχει τη νίκη;
Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι εθνικές, είτε είναι ευρωεκλογές είτε είναι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι η μεγάλη νίκη. Μεγάλη νίκη σημαίνει διάφορα διψήφια, μεγάλη νίκη σημαίνει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Νομίζω ότι για τον λογικό κόσμο που καταλαβαίνει τι σημαίνει διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τι σημαίνει κανονικότητα, ηρεμία, ομαλότητα, αλλά και θα μου επιτραπεί να πω μια ήσυχη ζωή χωρίς τις οχλήσεις της κυβέρνησης ή της κάθε κυβέρνησης, η επιλογή “ΝΔ ” είναι μονόδρομος. Να πω όμως ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει άλματα, εννοώ ποιοτικά άλματα στο πολιτικό της λόγο. Πολίτες από ένα ευρύ φάσμα πολιτικό αλλά πάντα προσανατολισμένο πολιτικά και ιδεολογικά γύρω από το κέντρο και την ευρωπαϊκή προοπτική, έχουν πυκνώσει τις τάξεις της. Το αποτέλεσμα είναι η παράταξη να έχει αποκτήσει μια φυσιογνωμία που της επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα ότι όχι μόνο θα είναι αυτοδύναμη στις ερχόμενες εκλογές αλλά και θα προσεγγίσει ακόμα και το 40 τοις 100.
• Στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. θα επιτύχει την αυτοδυναμία;
Όπως είπα και παραπάνω είμαι πεπεισμένη, κυρίως ύστερα από τις επαφές μου με τον κόσμο, ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι κοντά. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δε σημαίνει εφησυχασμό. Κάθε ψήφος μετράει. Πολύ περισσότερο όταν ο αντίπαλος είναι τόσο επικίνδυνος, τόσο κυνικός αλλά και αποφασισμένος να μετέρχεται οποιασδήποτε μεθόδους ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Δεν διστάζει δε να καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατικής πρακτικής για να επιτύχει τον σκοπό του. Επομένως, από το βήμα αυτό θέλω να επιστήσω την προσοχή σου δημοκρατικούς πολίτες της Ρόδου στην ανάγκη σε όλες τις εκλογές που έρχονται να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος.
• Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, αποτελούν πολύ σημαντική διαδικασία σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης. Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών κατά τη γνώμη σας;
Το διακύβευμα βέβαια είναι η θέση και η ισχύς της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη. Η συγκυρία όμως δίνει στις ευρωεκλογές ένα χαρακτήρα εθνικών εκλογών, και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Όμως πάλι να μην ξεχνούμε ότι η ουσία του διακυβεύματος είναι να στείλουμε στην ευρωβουλή τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να προωθήσουν και να υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Μερικές φορές η πληροφορία για το τι συμβαίνει στην ευρωβουλή δε φτάνει στην Ελλάδα όμως οι πολίτες κάνοντας το καθήκον τους πρέπει να επιλέξουν τους καταλληλότερος και τους καλύτερους. Το γεγονός ότι περίπου το 80 τοις 100 των ζητημάτων που απασχολούν την χώρα ακόμα και στο εθνικό επίπεδο βασίζεται στις Βρυξέλλες αυτό δείχνει από μόνο του τη μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών.
• Η κυβέρνηση πανηγυρίζει πως «η Ελλάδα επιστρέφει» στις αγορές, στην κανονικότητα ενώ βγήκαμε από τα Μνημόνια. Συμμερίζεστε τις θριαμβολογίες;
Ποια είναι η έξοδος στις αγορές; Με μια στημένη διαδικασία πήραμε 2,5 δις περίπου και για να καταλάβει ο κόσμος γιατί αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, το χρέος της χώρας βρίσκεται περίπου στα 330 δις. Το άλλο είναι ότι ο τόκος είναι εξωφρενικός, περίπου σχεδόν τέσσερα τοις 100, όταν όλες οι άλλες χώρες Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι, δανείζονται πολύ κάτω του ένα τοις 100! Αυτό για να καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και πως η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κρίση πέρασε και ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, θα μου επιτρέψετε να πω, είναι τουλάχιστον χαζό-χαρούμενη αν όχι βλαπτική για τον τόπο. Δεν πρέπει δε επ’ ουδενί λόγο να ξεχνούμε ότι το επώδυνο τρίτο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα τις περιπέτειες που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Οι τραγικές ασφαλιστικές εισφορές, η δυσθεώρητη φορολογία, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και κυρίως οι αναδουλειές στην ιδιωτική οικονομία, έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση. Εκτός βεβαίως από εκείνους που σκοπό τη ζωή τους έχουν να ζήσουν παρασιτικά σε βάρος των άλλων, για να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια τώρα που η χώρα ταλανίζεται από την ανυπαρξία προοπτικής και μέλλοντος. Για σκεφτείτε λίγο, ακόμα και οι λίγες δουλειές που έχουν δημιουργηθεί είναι στην ουσία ένα μοίρασμα της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν για λίγα ευρώ το μήνα ως αποτέλεσμα μιας οικονομίας που εδώ και χρόνια σέρνεται. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την κομματική του πελατεία συνέταιρο στις δουλειές των ανθρώπων. Εάν δεν τελειώσει αυτό δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.
• Βρεθήκατε πρόσφατα στην Ρόδο με τους κ.κ. Κεφαλογιάννη και Καλαμπόκη. Πώς είναι το κλίμα που εισπράττετε στις περιοδείες σας;
Ξέρω ότι σε αυτές περιπτώσεις υπάρχει το στερεότυπο των πολιτικών να λένε ότι το κλίμα είναι καταπληκτικό, και ότι θα το δείτε αυτό στις εκλογές που έρχονται και τα λοιπά και τα λοιπά. Πραγματικά όμως εγώ προσωπικά τουλάχιστον πρώτη φορά αντιμετωπίζω τόσο και τέτοιο κόσμο, όπου πηγαίνω. Πραγματικά ο κόσμος που έρχεται στις εκδηλώσεις μας είναι πολύς σε όγκο, αποφασισμένος, μερικές φορές μάλιστα οργισμένος με την πολιτική της κυβέρνησης, και επίσης θέλω να πω ότι είναι και ποιοτικός. Δηλαδή αυτή τη φορά απαιτεί να ακούσει κάτι. Κάτι το συγκεκριμένο κάτι το ευφάνταστο, κάτι το πρακτικό που κάπως θα βελτιώσει τη ζωή του. Νομίζω αυτή τη φορά θα δούμε αποτελέσματα που θα προσανατολίζονται προς τα κόμματα και τους ανθρώπους που έχουν να πούνε κάτι. Και που έχουν οπωσδήποτε κάποια αξιοπιστία μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου