Ειδήσεις

Παρέμβαση Μ. Κόνσολα στον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου

Με παρέμβασή του προς τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Δρίτσα, και με την ένδειξη Εξαιρετικά Επείγον, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να αρθεί ο αποκλεισμός της Κάσου, η οποία μετά την προσάραξη του Β. Κορνάρος στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά και την Κρήτη.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει τα κοινωνικά και κυρίως οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται και ζητά να δρομολογηθεί πλοίο που να μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Κάσου και παράλληλα να εξυπηρετεί Κάρπαθο και Χάλκη.
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα, έχει ως εξής:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς
Αξιότιμο Κύριο
Θοδωρή Δρίτσα,
Αν. Υπουργό Ναυτιλίας
Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου.
Μετά την προσάραξη του ”B. Κορνάρος” το νησί είναι αποκλεισμένο, ουσιαστικά, λόγω έλλειψης πλοίου.
Το Βlue Star, που θα εξυπηρετήσει προσωρινά τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου, είναι αδύνατον λόγω μεγέθους αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του λιμανιού της Κάσου να προσεγγίσει το νησί.
Απαιτείται η άμεση δρομολόγηση πλοίου για να αρθεί ο αποκλεισμός του νησιού, ο οποίος ήδη δημιουργεί μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Σας επισημαίνω ότι:
– Υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού σε τρόφιμα και φάρμακα.
– Είναι αδύνατον να μεταφερθούν 3.000 αμνοερίφια προς την Κρήτη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Κάσου που περίμεναν το Πάσχα προκειμένου να αυξήσουν τον κύκλο των εργασιών τους.
-Στο νησί έχουν αποκλειστεί φορτηγά με προορισμό την Κρήτη, κάτι που συσσωρεύει οικονομικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες τους.
-Είναι φύσει αδύνατον να μετακινηθούν επισκέπτες στο νησί ή να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους εν όψει των εορτών του Πάσχα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν συνθήκες πλήρους απομόνωσης και εγκατάλειψης της Κάσου.
Η ιδανική λύση είναι η δρομολόγηση πλοίου που θα μπορεί να προσεγγίσει σε Κάρπαθο, Κάσο και Χάλκη χωρίς πρόβλημα και να εξυπηρετήσει και τα τρία νησιά.
Η κατάσταση απαιτεί άμεση κινητοποίηση από την πλευρά σας, ευελιξία και υπέρβαση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων.
Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες σας και ευελπιστώ ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος.
Με εκτίμηση
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου