Ειδήσεις

Γκουρία: Οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κρίση

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Aνχελ Γκουρία, δήλωσε ότι η τρόικα δεν είναι υπεύθυνη για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, καθώς οι παθογένειες προϋπήρχαν της τρόικας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα “il Sole”, ο Γκουρία υποστήριξε πως είναι άδικο να βάλλεται η τρόικα για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς αυτά «δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα».

Όπως είπε ο Γκουρία, οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν μεγάλη ευθύνη, αφού «έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, αλλά ήταν 15%». Ωστόσο, επανέλαβε πως ο ΟΟΣΑ θα είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης αν αυτή αποφασίσει να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου