Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για την επέτειο των Ιμίων

IMIA – ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός
ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Ιανουάριος 1996 – «Κρίση στα Ίμια»… Ιανουάριος 2019: Είκοσι τρία (23) χρόνια μετά από τη θυσία των τριών (3) ηρώων μας: Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία τής χώρας μας και αντιμετωπίζοντας με θάρρος την τουρκική επιθετικότητα και την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Όλοι οι Έλληνες τιμάμε τους τρεις (3) ήρωές μας που έδειξαν αυταπάρνηση και στέλνουμε το μήνυμα σ’ όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας ότι η θυσία των συμπατριωτών μας δεν πάει χαμένη: Είναι γραμμένη στις χρυσές σελίδες τής ελληνικής Ιστορίας και αποτελούν και πρότυπα και εμπνέουν τον ελληνικό λαό.

Τα Ίμια αποτελούν μία συστάδα νησίδων της Δωδεκανήσου. Αυτά εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) όπου η Ιταλία εκχώρησε στην Ελλάδα εν πλήρη κυριαρχία τις νήσους της Δωδεκανήσου απαριθμούμενες: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες.

Όσο και να επιθυμεί να ονομάσει «γκρίζες ζώνες» τον αιγαιακό χώρο ο τουρκικός ιμπεριαλισμός, τόσο θα βρίσκει τη σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού.

ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ – ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου