Ξανά συζήτηση για να προχωρήσει αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου, ξανά παρεμβάσεις για τη Ροδιακή Επαυλη. Για όλα αυτά, που εδώ και πολλά χρόνια (πολύ πριν οικονομικής κρίσης…), στέκουν θλιβερά ερείπια της πολιτιστικής και ιστορικής μνήμης μας, παραδομένα όλα στην φθορά του χρόνου, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες ευαισθητοποιημένων πολιτών κατά καιρούς. Κανείς ποτέ  δεν θέλησε να ασχοληθεί σοβαρά ( και συναινετικά) με την ανάδειξη αυτών των κατά τα λοιπά χαρακτηρισμένων μνημείων,  που δίνουν αυτό το διαφορετικό χρώμα στο νησί, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Τα παραδείγματα πολλά σε όλο το νησί της Ρόδου. Με δελτία τύπου καλών προθέσεων δεν γίνεται δουλειά.

Υ.Γ. Πριν τα σχέδια για την αξιοποίηση του πάρκου Θέρμαι σε πολιτιστικό κέντρο, να τελειώσει πρώτα η αξιοποίηση του πάρκου Ροδίνι; Αλήθεια σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιοποίησή του; Και μιας και πιάσαμε κουβέντα για αξιοποιήσεις, τι γίνεται στο Μόντε Σμιθ όπου θα γινόντουσαν άμεσες παρεμβάσεις σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Ρόδου της 6/9/2017 «Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα τις άμεσες παρεμβάσεις στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά, έχοντας στόχο τόσο την αισθητική αποκατάσταση του τοπίου αυτού που αποτελεί βιτρίνα της Ρόδου, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών από πιθανές κατολισθήσεις. Οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες ξεκινώντας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους τα μέσα Οκτώβρη..» Εχουμε Φεβρουάριο αύριο –καλό μήνα, και εάν δεν πήγαινε ο κ. Χρ. Ευστρατίου να κόψει και να απομακρύνει τα καμένα, η «βιτρίνα της Ρόδου» θα ήταν πιο μαύρη κι απ’ Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.

H παρακάτω φωτογραφία από τον κ. Στάμο Παπασταματίου, ο οποίος την συνοδεύει με το : “Συγχωρεμένε architetto Armando Bernabiti , όταν σχεδίαζες με τόση λεπτομέρεια αυτή την πόρτα , για να περνούν οι πριμαντόνες και οι μπαλαρίνες της σκάλας του Μιλάνου στα καμαρίνια , όση φαντασία και αν είχες , αποκλείεται να Την φαντάστηκες σε τέτοιο χάλι…
(Εθνικό Θέατρο Ρόδου πρώην Teatro Puccini ), σήμερα”

Και η ολόμαυρη ράχη της “βιτρίνας της Ρόδου”

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ