Με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος βρίσκετια στη Ρόδο,  συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνάντηση, στο γραφείο του Περιφερειάρχη,  παρέστησαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και Τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος, Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές,  Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής, Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, Παύλος Μπακίρης, o πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Νότιο Αιγαίο,  Γιώργος Σωτηρόπουλος, η αναπληρώτρια γραμματέας οργανωτικού Βορείου και Νοτίου Αιγαίου της Ν.Δ., Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ,  Νατάσα Βενετοκλή και στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Περιφερειάρχης επικεντρώθηκε στα θέματα που διαμορφώνουν τη νησιωτική πραγματικότητα και έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση της ΠΝΑΙ αλλά και τα «ανοιχτά» μέτωπα που είναι οι νησιωτικές πολιτικές, οι συγκοινωνίες, το περιβάλλον (που περιλαμβάνει και την διαχείριση των απορριμμάτων) και ζήτησε από τον βουλευτή της Ν.Δ. να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση από το πολιτικό σύστημα, ώστε να δοθούν λύσεις στις προκλήσεις και τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε ταυτόχρονα τον κ. Βαρβιτσιώτη για τη συνεργασία που είχαν κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχτώ έναν άνθρωπο ο οποίος είναι εξαιρετικός γνώστης όλων των θεμάτων των νησιών και πολύ φίλος της νησιωτικής Ελλάδας, την οποία έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις, τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη σημερινή Ελλάδα χρειάζεται και συναίνεση και συνεργασία, ούτως ώστε κάποια θέματα να ξεφύγουν της συνήθους πολιτικής αντιπαράθεσης ή αναμέτρησης, σε επίπεδο είτε κομματικό είτε πολιτικό. Διότι κάποια θέματα, μάς ξεπερνούν όλους, είναι εξαιρετικά πιεστικά για τους κατοίκους των νησιών και χαίρομαι γιατί στο πρόσωπο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη βρίσκω την πολιτική βούληση, η οποία χρειάζεται για να προχωρήσουν». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ