Ειδήσεις

Σύσταση ομάδας εργασίας από την Περιφέρεια για την καταγραφή της ακίνητης περιουσία

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της Δωδεκανήσου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά τη συζήτηση που έγινε για το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η αναφορά του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου περί απουσίας περιουσιολογίου έγινε αιτία έντονου διαξιφισμού με τον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.
” Πριν δούμε τη σχιζοφρένεια του κράτους να εξετάσουμε τη δική μας. Συνέχεια οπλίζουμε τα χέρια εκείνων που καταγγέλουμε. Αυτές οι συμπεριφορές είναι που στρώνουν το χαλί στο κεντρικό κράτος.Χωρίς περισιολογίου κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την περιουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έκανε επί θητείας του. Αναφέρθηκε στη νομική εμπλοκή που υπήρξε και στην αντιπαράθεση του με το κράτος. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για τις Κυκλάδες έχει δημιουργηθεί περιουσιολόγιο.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η σύναψη σύμβασης με το Παράρτημα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την σύνταξη μελέτης που αφορά την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στόχος είναι να αποδειχθεί ότι κακώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ενταχθεί μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων.

“Θα δώσουμε τη μάχη εκεί που πρέπει . Ειναι το πρώτοβαποφαστικό βήμα στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Μας έχουν κατατάξει στις πιο πλούσιες περιφέρειες. Με το ΠΕΠ που έχουμε είναι δύσκολο να καλύψουμε τις ανάγκες . Όταν θα γίνει αναθεώρηση του προγράμματος πρέπει να αποδείξουμε πως με λανθασμένα στοιχεία η Περιφέρεια μας θεωρήθηκε πλούσια”, τόνισε στην τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης κ . Γιώργος Χατζημάρκος και διευκρίνησε πως δεν θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης που είχε συνταχθεί παλαιότερα.
Στη μελέτη που είχε εκπονηθεί παλαιότερα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
” Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης που είχε εκπονηθεί. Πρέπει να ασχοληθούμε εμείς με το θέμα γιατί δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης
” Συμφωνούμε και εμείς για την επικαιροποίηση της μελέτης. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις. Να πάμε οργανωμέν και συγκροτημένα”, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Νησιωτική Ανατροπή κ. Μπενέτος Σπύρου.
” Αν γίνει σωστά η καταγραφή χωρίς λάθη σε βάρος των πολιτών δεν έχουμε αντίρρηση. Θέλουμε και εμείς να υπάρχει ΕΣΠΑ. Το θέμα είναι που θα κατευθυνθούν τα χρήματα”, δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση κ. Λίλα Καφαντάρη.
Υπέρ της σύνταξης της μελέτης τάχθηκε και ο επικεδαλής της παράταξης Χρυσή Αυγή κ. Σ Σπυρίδης.
“Στην Ελλάδα φορολογούμαστε επί πλασματικών εισοδημάτων. Δεν απορρίπτουμε τη μελέτη που είχε εκπονηθεί αλλά θα κάνουμε νέο αποφασιστικό βήμα”, τόνισε κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
“Να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας. Μακκάρι το βήμα αυτό να φέρει θετικές εξελίξεις”, τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής κ. Κόνσολας.
Στην συνεδρίαση παρέστει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου