Αθλητικά

Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.: «Συνεχίζουμε τον ένδικο αγώνα μας»

Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τα μέλη της για τις τελευταίες εξελίξεις:
«Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι
Την 30/09/2020 το σωματείο μας προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο ποδοσφαίρου (Δ.Δ.Π.) της ΕΠΟ προκειμένου να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί ο κανονισμός προπονητών ΕΠΟ ο οποίος μας αποκλείει παρανόμως από την άσκηση του επαγγέλματος μας αναγκάζοντας μας να παρακολουθήσουμε τα σεμινάρια της, γεγονός αντίθετο προς την κείμενη νομοθεσία και το Σύνταγμα.
Να σας αναφέρουμε ότι το Δ.Δ.Π. ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 66 του καταστατικού της ΕΠΟ. Επιλύει, βάση του καταστατικού, εσωτερικές διαφορές μεταξύ της ΕΠΟ και των μελών της. Ο κανονισμός λειτουργιάς του Δ.Δ.Π. τροποποιείται πάντα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 21 του κανονισμού Δ.Δ.Π.) και υπογράφεται από τον εκάστου πρόεδρό της.
Για την αληθή παρουσίαση των γεγονότων και την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης, σας ενημερώνουμε, ότι η απόφαση του Δ.Δ.Π. υπ. αριθ. 145/2020 απέρριψε την προσφυγή μας, όχι επειδή δεν υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας και κανόνων δικαίου, γεγονός που δεν έλαβε διόλου υπ όψιν και δεν εξέτασε, αλλά διότι:
1. Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.), δεν τυγχάνει μέλος της ΕΠΟ (πως θα μπορούσε άλλωστε), άρα δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος.
2. Δεν υπάρχει έγγραφη δήλωση της ΕΠΟ, περί συμφωνίας της, να ανατεθεί η επίλυση αυτή από το εν λόγω Δ.Δ.Π. (γνωρίζοντας η ίδια, ότι αυτοδιοίκητο και UEFA που επικαλείται, πρέπει να είναι εναρμονισμένα και υπό της εθνικής μας νομοθεσίας και ότι κάθε προσέγγιση του θέματος με βάση το νόμο θα ήταν υπέρ της ένωσης μας).
Κύριοι συνάδελφοι, τα συμπεράσματα δικά σας, εμείς συνεχίζουμε ως έχουμε καθήκον τον ένδικο αγώνα όλων μας, κάνοντας το επόμενο βήμα και σύμφωνα με τις οδηγίες των δικηγορών μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου