Τοπικές Ειδήσεις

Τεχνική έκθεση της ΕΑΓΜΕ για τη βελτίωση της υδροληψίας στη Ρόδο

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει με τη Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου παρέδωσε πρόσφατα μετά από υδρογεωλογική και γεωφυσική ερεύνα τεχνικές εκθέσεις με στόχο τη βελτίωση της υδροληψίας στο νησί.

Την «Υδρογεωλογική Έρευνα Περιοχών της Νήσου Ρόδου» έρευνα εκπόνησε το Τμήμα Υδρογεωλογίας και Υδρολογίας (ΥΔΡΟΓΕ) και στοχεύει στον εντοπισμό κατάλληλων θέσεων για την εκτέλεση ερευνητικών γεωτρήσεων προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές υδροληψίας της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου. Στις περιοχές ενδιαφέροντος εντοπίσθηκαν κατάλληλες θέσεις προς περαιτέρω διερεύνηση και αφού αξιολογήθηκαν τα υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά των γεωλογικών σχηματισμών εκτελέστηκαν 18 γεωφυσικές διασκοπήσεις με τη μέθοδο της Ηλεκτρικής Τομογραφίας (ERT). Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών προτάθηκαν 13 θέσεις εκτέλεσης ερευνητικών γεωτρήσεων, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα σύμφωνα με την ενημέρωση της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου. Το Έργο εκπονείται με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Βασίλειο Ζόραπα, Υδρογεωλόγο M.Sc. και Προϊστάμενο του Τμήματος Υδρογεωλογίας και Υδρολογίας (ΥΔΡΟΓΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής (ΤΕΓ) της Ε.Α.Γ.Μ.Ε.

Σημειώνεται ότι η Προγραμματική Σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Ρόδου, αποτελεί συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης ανά την Ελληνική Επικράτεια. Η Ε.Α.Γ.Μ.Ε παράγει υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο παρέχοντας άμεσες και εφαρμοσμένες λύσεις σε θέματα υπόγειων υδάτων συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού συνόλου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    30.11.2021 15:17

    Να μάθουμε πόσο στοίχισε η μελέτη. Μελέτες πανάκριβες που σχεδόν ποτέ δεν υλοποιούνται

Σχολιασμός άρθρου