ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού: Επιστρέφει η αστάθεια το Σαββατοκύριακο.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
βροχή-καιρός
Μέγεθος γραμμάτων

Τε­λεί­ω­σε η πρό­σκαι­ρη κα­λο­και­ρία στα Δω­δε­κά­νη­σα και επι­στρέ­φει η αστά­θεια το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο.

–  Αυ­ξη­μέ­νη υγρα­σία και σκόνη στην ατμό­σφαι­ρα θα δη­μιουρ­γούν αί­σθη­μα δυ­σφο­ρί­ας.

Ανα­λυ­τι­κά

Σαβ­βά­το 4 Φε­βρουα­ρί­ου

Νε­φώ­σεις το πρωί χωρίς φαι­νό­με­να.

Ψι­χα­λί­σμα­τα η βρο­χές ασθε­νούς έντα­σης θα ξε­κι­νή­σουν να ση­μειώ­νο­νται ανα δια­στή­μα­τα σε όλα τα νησιά απο βορρά πρός νότο που βρί­σκο­νται κοντά στα Μι­κρα­σιά­τι­κα Πα­ρά­λια το με­ση­μέ­ρι και θα συ­νε­χί­σουν μέχρι το βράδυ, ανα δια­στή­μα­τα το το­νί­ζου­με.

Τα φαι­νό­με­να δεν θα έχουν δυ­να­μι­κή και δεν θα συ­νο­δευ­τούν απο κα­ται­γί­δες, αστρα­πό­βρο­ντα κτλ.

Στην ουσία θα ση­μειώ­νο­νται λα­σπο­βρο­χές καθώς θα αιω­ρεί­ται απο την Πα­ρα­σκευή το βράδυ Αφρι­κά­νι­κη σκόνη στην ατμό­σφαι­ρα.

Δεν πε­ρι­μέ­νου­με να ση­μειώ­νο­νται φαι­νό­με­να σε Αστυ­πά­λαια , Κάσο και Κάρ­πα­θο ενώ και το Κα­στελ­λό­ρι­ζο θα έχει ψι­χα­λί­σμα­τα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν απο νό­τιες , νο­τιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις και δεν θα ξε­περ­νούν που­θε­νά τα 3-4 bf.

Άνοδο θα πα­ρου­σιά­σει ο υδράρ­γυ­ρος :

Βό­ρεια : 10.. – 16°C

Νότια : 11.. – 17°C

Ορει­νά 9.. – 14°C

Υγρα­σί­ια : 70% – 100%

Κυ­ρια­κή 5 Φε­βρουα­ρί­ου

Νε­φώ­σεις σε όλα τα τμή­μα­τα και μικρή πι­θα­νό­τη­τα για πα­ρο­δι­κά λα­σπο­ψι­χα­λί­σμα­τα καθ’ όλο το 24ώρο σε Λέρο , Κά­λυ­μνο , Κώ Νί­συ­ρο , Τήλο, Σύμη, Χάλκη και Ρόδο. Δεν ανα­μέ­νο­νται φαι­νό­με­να στα υπό­λοι­πα νησιά.

Εφι­στού­με την προ­σο­χή σε ευά­λω­τες ομά­δες πλη­θυ­σμού καθώς απο το με­ση­μέ­ρι και μετά οι συ­γκε­ντρώ­σεις της σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα αυ­ξη­θούν.

Οι άνε­μοι θα ενι­σχυ­θούν λίγο στα βο­ρειό­τε­ρα τμή­μα­τα φτά­νο­ντας τα 5-6 bf ενώ θα πνέ­ουν απο νο­τιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις.

Στα νο­τιό­τε­ρα δεν θα ξε­περ­νούν και πάλι τα 3-4 bf. επί­σης απο ΝΔ διευ­θύν­σεις.

Πε­ραι­τέ­ρω μικρή άνοδο θα ση­μειώ­σει ο υδράρ­γυ­ρος κυ­ρί­ως την νύχτα :
Βό­ρεια : 13.. – 17°C
Νότια : 14.. – 18°C
Ορει­νά 10.. – 16°C

Υγρα­σί­ια : 75% – 100%

Ση­μειώ­σεις – Πα­ρα­τη­ρή­σεις – Προει­δο­ποι­ή­σεις

Η Αφρι­κά­νι­κη σκόνη στην ατμό­σφαι­ρα με την πα­ράλ­λη­λη άνοδο της υγρα­σί­ας θα δη­μιουρ­γούν αί­σθη­μα δυ­σφο­ρί­ας και καλό θα ήταν να προ­σέ­χου­με ηλι­κιω­μέ­νους και παι­διά.

Διά­λειμ­μα των φαι­νο­μέ­νων την Δευ­τέ­ρα και νέα επι­δεί­νω­ση θα πα­ρου­σιά­σει ο και­ρός την Τρίτη.
Θα τα δούμε με λε­πτο­μέ­ρειες στην πρό­γνω­ση της Κυ­ρια­κής.

Καλό Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο

Γιάν­νης Μα­νω­λάς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.