Ειδήσεις

Βρετανικά ΜΜΕ: «Με τα λεφτά του Brexit, Wi-Fi σε ελληνικά ξενοδοχεία!»

Αντιδράσεις μελών του βρετανικού κοινοβουλίου έχει προκαλέσει το σενάριο που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μέρος από τον λεγόμενο «λογαριασμό εξόδου» της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μπορεί να πάει στην Ελλάδα, χρηματοδοτώντας τα έργα εγκατάστασης δωρεάν Wifi στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο λογαριασμός του Brexit υπολογίζεται μεταξύ 45 δισ. ευρώ και 55 δισ. ευρώ, το καθαρό ποσό, ή στα 100 δισ. ευρώ ακαθάριστα, χωρίς δηλαδή να υπολογιστεί η επιστροφή διαφόρων ποσών από επενδύσεις και το μερίδιο της Βρετανίας στα διάφορα περιουσιακά στοιχεία της Ε.Ε.

Βρετανικά μέσα, με πρώτη τη Daily Mail, κάνουν λόγο για πάνω από 45 δισ. λίρες θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις όπως αυτή στα ελληνικά ξενοδοχεία ή για την ελεύθερη διακίνηση μέσω τρένων σε όλη ήπειρο για 18χρονους με σκοπό την αντιμετώπιση του ευρωσκεπτικισμού, ή για την ανακαίνιση της οικίας του «πατέρα» της Ε.Ε., Jean Monnet στο Παρίσι.

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου κάνουν λόγο για ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενα έργα, ενώ επισημαίνουν ότι το κόστος για την εγκατάσταση δωρέαν Wifi σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας θα αγγίξει τα 110 εκατ. λίρες.

Ακολούθως, το πλάνο για τη δυνατότητα ελεύθερης διακίνησης μέσω σιδηροδρόμου σε πολίτες, 18 ετών, με σκοπό να διδαχθούν και να γνωρίσουν τις βασικές αξίες της Ε.Ε. υπολογίζεται να κοστίσει 1,5 δισ. λίρες. Τέλος, το κόστος της ανακαίνισης της οικίας του Monnet υπολογίζεται σε 10,5 εκατ. λίρες.

Οι εν λόγω αποκαλύψεις έχουν εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που η Βρετανία συμφώνησε με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων σε ένα «ακριβό λογαριασμό» που θα γεμίζει τα «ταμεία των Βρυξελλών για τα επόμενα χρόνια», τονίζουν εξοργισμένα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Στο περιθώριο των όσων μεταδίδουν τα μέσα, βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος αντιδρούν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «πρόδωσε την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού από την στιγμή που συμφώνησε να δώσει τόσα χρήματα στην Ε.Ε.». Ενώ υπογραμμίζουν ότι οι υποστηρικτές του Brexit θα ήθελαν τα λεφτά να επενδυθούν στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), την κοινωνική πρόνοια και την άμυνα.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου