Από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων στην αγορά της Ρόδου η οποία θα λειτουργήσει και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του μήνα! Το εορταστικό ωράριο για την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι συνεχές και σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου, τα καταστήματα θα λειτουργούν τις καθημερινές από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τι 6 το απόγευμα. Τις Κυριακές, 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου, η αγορά θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.
Οι έμποροι κρατούν πάντως μικρό καλάθι. Εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την εορταστική κίνηση, επισημαίνοντας ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας με πάρα πολλά οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να αναθερμανθεί η αγορά. Το δώρο Χριστουγέννων που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν αναμένεται να πέσει στην αγορά, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη συσσωρευμένων υποχρεώσεων.
«Δεν μπορώ να πω ότι περιμένουμε θεαματική αύξηση της εμπορικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με πέρυσι. Οι οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών εξακολουθούν να είναι περιορισμένες. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, παραμένουμε συγκρατημένοι ευελπιστώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκος Μπόνης.
Μεταφορά των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Στο μεταξύ, εγκρίθηκε από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο το αίτημα της μεταφοράς των ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις 1 με 15 Μαΐου και 1 με 15 Νοεμβρίου, που με προηγούμενη απόφαση γίνονταν στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα μετά την κύρια θερινή και χειμερινή εκπτωτική περίοδο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχοντας διαπιστώσει ότι δεν λειτουργεί η μεταφορά της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ζήτησε να επανέλθει το «καθεστώς» που εφαρμόζεται πανελλαδικά.
«Επικρατεί σύγχυση με την μεταφορά των ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Επειδή δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες τοπικές με τις ημερομηνίες πανελλαδικά, οι καταναλωτές μπερδεύονται. Γενικά, δεν ωφέλησε την αγορά η μεταφορά των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Φτάσαμε σε σημείο οι εκπτωτικές περίοδοι το χειμώνα και το καλοκαίρι να είναι παρατεταμένες. Ουσιαστικά διαρκούν ένα δίμηνο με τους καταναλωτές να μην ανταποκρίνονται. Για το λόγο αυτό, η επαναφορά των ενδιάμεσων εκπτώσεων στα δεδομένα που ισχύουν πανελλαδικά ήταν αναπόφευκτη», τόνισε ο κ. Μπόνης.

Σύμφωνα με τον κ. Χ. Κόκκινο, η απόφαση για μεταφορά των ημερομηνιών των ενδιαμέσων εκπτωτικών περιόδων προωθήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2018.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ