Ρεπορτάζ

Ελεγχοι στην Ρόδο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Ελέγχους και λήψη δειγμάτων, ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να διαπιστωθεί εάν στην Ρόδο, υπάρχουν προβλήματα από την χρήση του λεγόμενου ‘ηλεκτρονικού τσιγάρου’.
Αυτό ανακοίνωσε χτες, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιάννης Φλεβάρης, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά από άλλες δράσεις της υπηρεσίας που ηγείται.

«Κατά την διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εμπορίου, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν έλεγχοι και λήψη δειγμάτων με την βοήθεια κλιμακίου από την Αθήνα, που πλαισιώνει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία και με το Γενικό Χημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιες επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους καταναλωτές της περιοχής μας με τα γνωστά ‘ηλεκτρονικά τσιγάρα’, τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την δημόσια υγεία.
Η δειγματοληψία έγινε στην τύχη και τα δείγματα εστάλησαν ήδη στο Χημείο για εξέταση. Είναι γνωστό ότι το ‘ηλεκτρονικό τσιγάρο’ είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας (και μάλιστα όσοι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο) και είναι ευρέως διαδεδομένο», υπογράμμισε.
Όπως τόνισε, οι έλεγχοι θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα: «Είναι προληπτικοί έλεγχοι με σκοπό να διαπιστωθεί η καλή ποιότητα του προϊόντος που διατίθεται στην αγορά της Ρόδου. Ευχόμαστε τα αποτελέσματα να έχουν θετικά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Φλεβάρης.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχε ξεσπάσει σάλος σε διεθνές επίπεδο για την ποιότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις είχαν επιφέρει σοβαρές βλάβες στην υγεία καταναλωτών, λόγω της κακής ποιότητας κάποιων συγκεκριμένων προϊόντων σε ξένες χώρες όπως οι ΗΠΑ.
Επιπλέον, ξεκίνησαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις που υποχρεούνται να τηρούν τον αγορανομικό κώδικα: «Ειδικά γι αυτό το θέμα, θα ήθελα να πω ότι δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στις 90 νέες άδειες για παραγωγούς –για τις οποίες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προστρέξει για να ενημερωθεί.
Με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εκδοθούν 90 νέες άδειες για όσους ενδιαφέρονται να διαθέσουν στην αγορά αγροτικά, κτηνοτροφικά ή αλιευτικά προϊόντα.
Επίσης, η υπηρεσία μας, ετοιμάζει μια σειρά από υπομνήματα τα οποία θα σταλούν στο αρμόδιο υπουργείο κατόπιν διαβούλευσης με στόχο την συντόμευση των διαδικασιών και την εκλογίκευση κάποιων πειθαρχικών προστίμων, τα οποία είναι υπερβολικά υψηλά» ανέφερε.
Ο κ. Φλεβάρης, είπε ακόμη ότι η Διεύθυνση Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ελέγχει και τα κυλικεία στα σχολεία: «Οι αποφάσεις για τους ελέγχους αυτούς είναι αυστηροί και γίνονται με σκοπό να διαφυλάξουν τις τιμές στα κυλικεία. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και θα συνεχιστούν από την υπηρεσία μας σε όλο το νησί της Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου