Τοπικές Ειδήσεις

Αστυπαλοίνος: Η Αστυπάλαια γιόρτασε το κρασί

Παράγει η Αστυπάλαια δικό της κρασί; Όχι αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να το γιορτάσει με μια εκδήλωση, που όπως λένε οι επαγγελματίες, είχε ευρεία αποδοχή, τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες του νησιού. Θέλοντας να εμπλουτίσουν το τουριστικό τους προϊόν και να μεγιστοποιήσουν αυτό που ονομάζεται ταξιδιωτική εμπειρία, οι επαγγελματίες διοργάνωσαν στις 18 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του δήμου τον “Αστυπαλοίνο”, παίζοντας με τις λέξεις Αστυπάλαια και Οίνος.

Όπως αναφέρει ο Στέφανος Γεωργιάδης ένας εκ των διοργανωτών, κλήθηκαν να συμμετάσχουν διάφορα κτήματα από όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν δώδεκα, το καθένα με τρεις κωδικούς, παρουσιάζοντας ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα κόκκινο κρασί.

«Από την εκδήλωση πέρασαν τουλάχιστον 400 άτομα και έδειχναν να απολαμβάνουν τη διαδικασία της οινογνωσίας», λέει ο κ.Γεωργιάδης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο χώρος, ο μαγευτικός χώρος της Ροδιάς όπου γίνονται οι συναυλίες, κάτω από το Κάστρο ενώ σε άλλο επίπεδο ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει και να απολαύσει συνδυασμούς καφέδων από τέσσερα χαρμάνια», προσθέτει ο ίδιος.

Είναι δράσεις, που όπως εξηγεί γεμίζουν τις ημέρες του επισκέπτη με επιπλέον εμπειρίες και το τουριστικό προϊόν αποκτά προστιθέμενη αξία και συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν.

Κάνοντας τον απολογισμό τους οι επαγγελματίες, θέλουν να το επαναλάβουν, να γίνει ο Αστυπαλοίνος θεσμός. Οι σκέψεις τους προσανατολίζονται στο να πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση τον Μάιο του 2022.

Πηγή anatropinews.gr

Ν.Κ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου