Με δελτίο τύπου που φέρει ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2015, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Καλύμνου, διαφοροποείται και εκφράζει τις ενστάσεις της, για όσα αναφέρονται σε αντίστοιχο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Βλασταράκου Μιχαήλ.
Στο δελτίο του Π.Ι.Σ αναφέρεται ότι η λειτουργία του είναι επισφαλής και το Νοσοκομείο είναι «Γυμνό» από πλευράς προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού.

Παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου που αποτελεί και απάντηση σε όσα ανεφέρονται στο δτ του Π.Ι.Σ:
Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Βλασταράκου Μιχαήλ και της ανταλλαγής απόψεων ουδέποτε ειπώθηκε η άποψη από υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου Καλύμνου ότι η λειτουργία του είναι επισφαλής. Ελλείψεις υπάρχουν σε υγειονομικό υλικό οι οποίες αντιμετωπίζονται ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες στην νοσηλεία των πολιτών.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση προσφύγων στο Νοσοκομείο και δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην λειτουργία του.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από χιλιάδες μετανάστες που πέρασαν από το νησί προσήλθαν και γέννησαν 2-3 εγκυμονούσες, ένας χειρουργήθηκε για διάτρηση στομάχου και άλλοι 4-5 εισήχθησαν για μικροπροβλήματα υγείας, καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το Νοσοκομείο Καλύμνου όπως τονίστηκε στην επίσκεψη του κου Βλασταράκου είναι από τα πολύ καλά στελεχωμένα επαρχιακά νοσοκομεία από ιατρικό εξειδικευμένο προσωπικό.
Συγκεκριμένα τα τελευταία έτη ιατροί του Νοσοκομείου καλύπτουν ανάγκες γειτονικών νοσοκομείων.
Τα προβλήματα στο Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αντιμετωπίζονται με συμβάσεις από επικουρικό προσωπικό και επιθυμία και προσπάθειές μας είναι η μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων αλλά σε καμία περίπτωση η λειτουργία του νοσοκομείου δεν είναι επισφαλής.
Τέλος για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) δεν αφορά το Νοσοκομείο αλλά ανήκει στις αρμοδιότητες άλλων υπηρεσιών.
Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών και επισκεπτών του.
Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με το Νοσοκομείο της Καλύμνου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ