Το νησί της Λέρου επισκέφτηκε ο δήμαρχος της πόλης Sabaudia της Ιταλίας κυρίου Maourizio Lucci συνοδευόμενος από συνεργάτες του με σκοπό την υπογραφή Συμφώνου φιλίας με το δήμο της Λέρου.

Ο κύριος Lucci επισκέφτηκε το γραφείο του δημάρχου, όπου έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα και ξεναγήθηκε στις υπηρεσίες του δήμου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπεγράφη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, το σύμφωνο Φιλίας, με το οποίο επικυρώθηκε η ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των δυο δήμων. Την επομένη το πρωί, ο κύριος Lucci παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της βύθισης του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα στο λιμάνι του Λακκιού, ενώ το βράδυ χαιρέτησε την παρουσίαση των βιβλίων του συμπατριώτη μας, προέδρου των Απανταχού Λεριών κ. Δημήτρη Ήσυχου. Στη συνέχεια παρουσίασε σε DVD τις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές ομοιότητες της Ιταλικής πόλης με το Λακκί της Λέρου.

Το νησί αναμένεται να ωφεληθεί πολύ από αυτό το Σύμφωνο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας τετράχρονης προσπάθειας του Ελληνοιταλικού Συλλόγου και του Δημάρχου Λέρου, ο οποίος ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν και βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Κορυφαίος στόχος, εκτός από πολιτιστικές, εικαστικές, αθλητικές κι επιστημονικές ανταλλαγές, είναι η από κοινού προσπάθεια για τη συντήρηση και ανακατασκευή των ιταλικών κτιρίων και των δυο πόλεων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ