Ειδήσεις

Ο κ. Μιχάλης Σταματιάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Χάλκης

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Όλοι εμείς οι Χαλκήτες που αγαπάμε το τόπο μας, συνειδητοποιήσαμε πλέον τα τελευταία χρόνια ,ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη αλλαγής του τρόπου προγραμματισμού, οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου Χάλκης, για να μπορέσει να επιτελέσει ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά τον ρόλο του και να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Η Χάλκη είναι ένα μικρό διαμάντι του ευρύτερου Ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε μαζί με μία μεγάλη ομάδα έμπειρων, ικανών και δραστήριων συμπατριωτών μας, να ζητήσουμε την συμπαράστασης σας, για να συγκροτήσουμε μία νέου τύπου Δημοτική Αρχή, που θα βασίζεται στη νομιμότητα, τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και την ισοπολιτεία και θα διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητες, για να προγραμματίσει και υλοποιήσει σχέδια και ιδέες που θα οδηγήσουν με γρήγορα και σταθερά βήματα σε μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΗ.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει πέντε κεντρικούς άξονες επιδιώξεων.

Ο πρώτος άξονας αφορά την εικόνα της Χάλκης, τη διατήρηση της υπέροχης αρχιτεκτονικής της ταυτότητας, τη καθαριότητα που πρέπει να την χαρακτηρίζει, τις δημιουργικές παρεμβάσεις στη Πιάτσα, στους κεντρικούς οδικούς άξονες προς το Χωριό, τα Φτενάγια και τα Κάνια, στους εσωτερικούς δρόμους και τις πλατείες, για να ζωντανέψουν οι επί μέρους εικόνες με πλούσιο πράσινο και λουλούδια και τον καθαρισμό και τη σήμανση των σημαντικότερων μονοπατιών του νησιού μας που θα χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού.

Ο δεύτερος άξονας που είναι εξαιρετικά σημαντικός και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας, αφορά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Χάλκη, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τη τόνωση της δραστηριότητας των υπαρχόντων.

Κεντρική πεποίθησή μας είναι ότι το στοίχημα της Χάλκης θα κερδιθεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, που θα φέρει αύξηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων, νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο νησί, αύξηση των εισοδημάτων και δημιουργία και εγκατάσταση νέων οικογενειών στη Χάλκη.

Αυτή η επιδίωξή μας θα επιτευχθεί με ισόρροπη αύξηση των κρατήσεων στα τουριστικά καταλύματα της Χάλκης κατά τους μήνες χαμηλών κρατήσεων, με εφαρμογή ειδικών πολιτικών θεματικού στοχευμένου τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ιστιοπλοϊκός, ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, με την αναζωογόνηση του Μεσαιωνικού χωριού, της Αλιμιάς, την ίδρυση και λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου της Χάλκης και άλλων αναλόγων σχεδίων που μελετάμε και θα αναπτύξουμε.

Παράλληλα θα ενεργοποιήσουμε και αναπτύξουμε παλαιούς και νέους παραγωγικούς τομείς, στους οποίους η Χάλκη παρουσιάζει στη μακρά ιστορία της, σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η μελισσοκομία, η τυροκομία, η παραγωγή σύκων, φραγκόσυκων, αμυγδάλων, αρωματικών φυτών κ.α. και η  μεταποίηση και τυποποίησή τους.

Ο τρίτος άξονας αφορά την αναδόμηση του Δήμου Χάλκης και τη μετατροπή του από ένα ανάπηρο και αποτελματωμένο οργανισμό που είναι σήμερα, σε ένα δημιουργικό μηχανισμό, με πλήρη οικονομική και τεχνική υπηρεσία, με ¨ Γραφείο υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας των δημοτών ¨, με Δημοτική εταιρία για τη προώθηση των αναπτυξιακών στόχων και των δραστηριοτήτων πρόνοιας, με εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.α.

Στόχος μας είναι η μετεξέλιξη του Δήμου Χάλκης σε ένα οργανισμό ανοικτό σε όλους, που θα αγκαλιάσει όλους τους δημότες με βαθειά συνείδηση ισοπολιτείας και θα σταθεί δίπλα τους αρωγός και συνεργάτης γιά όλα τα προβλήματα και τις δημιουργικές τους επιδιώξεις και ιδιαίτερα των νέων.

Ιδιαίτερη φροντίδα θα επιδείξουμε με κάθε τρόπο, προς τους συμπατριώτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, υλοποιώντας ένα δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους.

Ο τέταρτος άξονας αφορά τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τη Χάλκη όπως η ανακατασκευή τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου που παρουσιάζουν συχνά προβλήματα, η αντικατάσταση όλων των καλυμμάτων των φρεατίων με στεγανά για την αποφυγή έκκλησης οσμών, η υλοποίηση της αναγκαίας εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, η ενεργειακή αυτονόμηση του νησιού με άμεσο οικονομικό όφελος για τους δημότες και τις επιχειρήσεις, η αντικατάσταση των τμημάτων του δικτύου ύδρευσης που παρουσιάζουν εμφανή πλέον σημάδια γήρανσης, η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στη Πιάτσα και σε άλλα κεντρικά σημεία για την εύρυθμη συλλογή τους και την πλήρη στεγανοποίησή τους, η μελέτη και υλοποίηση υπογείων δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεπικοινωνιών, στο μεσαιωνικό   Χωριό της Χάλκης, κ.α.

Ο πέμπτος άξονας αφορά τη παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την πολιτιστική δραστηριότητα και τον αθλητισμό και περιλαμβάνει την υποστήριξη και ανάδειξη των παραδοσιακών διοργανώσεων, πανηγυριών και ειδικών τοπικών εθίμων, την ίδρυση Δημοτικής Ακαδημίας Παραδοσιακής Μουσικής, την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων για τη εκμάθηση και διάδοση των τοπικών χορών, την αναβίωση του Φεστιβάλ Λύρας-Μαντινάδας, τη διοργάνωση Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών στη Χάλκη και άλλων πολιτιστικών, αθλητικών και ναυταθλητικών διοργανώσεων.

Εγγύηση για την υλοποίηση του προγράμματός μας, είναι οι βαθιές γνώσεις μας, η πολύ μεγάλη εμπειρία που διαθέτουμε και η σημαντική προετοιμασία που έχουμε ήδη κάνει, για να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Αποτελούμε τη σίγουρη επιλογή των συμπατριωτών μας, απέναντι σε επιλογές απειρίας και έλλειψης γνώσεων που γνωρίσαμε να λειτουργούν τα τελευταία χρόνια και από τη Δημοτική Αρχή αλλά και από την αντιπολίτευση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους μπορούμε βάσιμα να υποσχεθούμε στους συμπατριώτες μας, ότι θα εργαστούμε συστηματικά για την εγκαθίδρυση επιτέλους στο Δήμο μας, συνθηκών  ισοπολιτείας,  διαφάνειας, διαβούλευσης και νομιμότητας, που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και με τη πλήρη συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των δημοτών.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στα προβλήματα και τις επιδιώξεις των νέων μας, δίνοντας μαζί τους λύσεις στις επαγγελματικές τους προσπάθειες, επιθυμώντας να παραμείνουν στη Χάλκη  και να δημιουργήσουν νέες οικογένειες.

Θα μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα χώρο αγαπητό και οικείο στους δημότες, στον οποίο θα απευθύνονται εύκολα και απλά για να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να ζητούν και να έχουν την απαραίτητη βοήθεια για τις δημιουργικές τους δραστηριότητες.

Παράλληλα όμως θα μετατρέψουμε τον Δήμο μας, από παθητικό επαίτη των ψίχουλων της κεντρικής διοίκησης, σε δυναμικό διεκδικητή των δικαιωμάτων των κατοίκων της Χάλκης, προβάλλοντας το πρόγραμμά μας και απαιτώντας λύσεις και χρηματοδοτήσεις, για να βελτιώνουμε συνεχώς το βιοτικό επίπεδο στο νησί μας.

Τελικός στόχος μας είναι να ξαναζωντανέψουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή στη Χάλκη όλο τον χρόνο.

Είμαστε ικανοί και έτοιμοι να οδηγήσουμε το Δήμο μας στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΗ που όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε.

 

Για τη παράταξη

“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΗ ”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Χάλκης

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου