Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρου Υγείας Έμπωνας Ρόδου, με αφορμή την αποδοχή της δωρεάς μίας σύγχρονης φορητής συσκευής υπερήχων μάρκας EDAN τύπος U50 Prime Edition, με κεφαλή Convex C5-2Q και τσάντα μεταφοράς, από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνας «Ο Ατάβυρος» κα Μαρία Αντωνάκη και τους φίλους του Κέντρου Υγείας Έμπωνα κο Ιωάννη Ζιάκη και κο Εμμανουήλ Μουζουράκη, αισθάνονται  την υποχρέωση να ευχαριστούν θερμά, εκ μέρους όλων των επισκεπτών και χρηστών αυτού, όλους όσους συνέβαλαν στην αγορά, προμήθεια και εγκατάσταση στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα του υπερσύγχρονου αυτού ιατρικού οργάνου.

 

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου του Δήμου Ρόδου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Αθλητικούς Συλλόγους και τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των χωριών Έμπωνας, Κρητηνίας, Μανδρικού, Αγίου Ισιδώρου, Σιανών και Μονολίθου, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά από τους κατοίκους των χωριών αυτών.

 

Από το 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, με τη βοήθεια της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, διαφόρων συλλόγων, αλλά και πλήθος ιδιωτών.

 

Στα χρόνια αυτά προμηθευθήκαμε και εγκαταστήσαμε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας έναν αυτόματο αναλυτή Γενικής Αίματος, μηχάνημα ανάλυσης καρδιακών ενζύμων, εξοπλισμό Τηλεϊατρικής, συσκευή ανάλυσης αερίων αίματος, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών, σύγχρονους ηλεκτροκαρδιογράφους, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, συμπυκνωτή οξυγόνου, εργαλεία ακινητοποίησης και μεταφοράς ασθενών και πλήθος άλλα μικρά και μεγάλα ιατρικά εργαλεία και βοηθήματα για την ασφαλέστερη και ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση επειγόντων και χρονιών περιστατικών.

 

Πλέον, με τον δωρηθέντα αυτό εξοπλισμό, στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παθολογικά και χειρουργικά – τραυματιολογικά περιστατικά με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, εμπνέοντας εμπιστοσύνη τόσο στο υπηρετούν προσωπικό, όσο και στους χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας, αφού ο υπέρηχος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βοηθήματα του ιατρού στην ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

 

Η υπερσύγχρονη, έγχρωμη αυτή φορητή συσκευή υπερήχων μάρκας EDAN τύπος U50 Prime Edition, με κεφαλή Convex C5-2Q, έρχεται να αντικαταστήσει μία παλαιά συσκευή υπερήχων Β Mode μάρκας Honda, έτους κατασκευής 1985, την οποία είχαμε βρει και ανασύρει από τις αποθήκες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου φυλασσόταν μετά τη διάλυση του πλωτού πολυϊατρείου «Δελφίνι Ζωής και Ελπίδας».

Μία νέα ελπίδα “γεννιέται” με το νέο αυτό ιατρικό εξοπλισμό που εγκαταστήσαμε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας περιμένουμε στην 61η Γιορτή Κρασιού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνας «Ο Ατάβυρος».

 

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Θεοφάνης Ν. Μούκας

Διευθυντής Γενικής Ιατρικής

Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας

Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρο Υγείας Έμπωνα

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ