Τοπικές Ειδήσεις

ΡΑΕ: Πανευρωπαϊκό Forum τον Οκτώβριο στη Ρόδο για την ενεργειακή πολιτική των νησιών

Η ΡΑΕ με απόφασή της προχώρησε σε έγκριση για την πραγματοποίηση δαπάνης που αφορά την διοργάνωση «Πανευρωπαϊκού Forum» τον Οκτώβριο 2019 στη Ρόδο, σε συνεργασία με την Γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ευρώπης (CEER) για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ στα νησιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, στο πλαίσιο της ενεργού συμμετοχής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις εξελίξεις του ενεργειακού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΡΑΕ διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Γαλλίας και την ενεργό συμμετοχή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδική συνάντηση εργασίας με θέμα: «Clean energy EU Policy: Α regulatory perspective on energy transition in islands».

Η συνάντηση εργασίας θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιαστούν οι καινοτόμες πολιτικές που αφορούν τα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα της νησιωτικής χώρας, η εμπειρία της Ελλάδας από την διαχείριση των συστημάτων αυτών και οι προοπτικές χρήσης έξυπνων τεχνολογιών σε αυτά. Επίσης, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γίνουν κοινωνοί των εμπειριών άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν παρόμοια ζητήματα.

πηγή energypress.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου