Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: “Το Νότιο Αιγαίο συνιστά εξαιρετικό παράδειγμα πρόκλησης εφαρμογής αποτελεσματικής Πολιτικής Συνοχής”

”Η Πολιτική Συνοχής της Ευρώπης οφείλει να καλύψει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες” τόνισε ο Περιφερειάρχης,σε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027

 Στη ημερίδα για την παρουσίαση της πρότασης κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πολιτική Συνοχής στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστό, εκπροσώπησαν την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης (DG EMPL) και διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Caravel, στην Αθήνα, με την συμμετοχή του Αλέξη  Χαρίτση,  Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας  και Ανάπτυξης και Παναγιώτη  Κορκολή,  Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Η παρουσίαση της πρότασης για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2020, έγινε από τους  Rudolf Niessler και  Willebrod Sluijters, από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Eυρωπαϊκής Επιτροπής και Jiři Svarc, από την Γενική Διεύθυνση  για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην παρέμβασή του, κατά την διάρκεια της ημερίδας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος από την πρώτη μέρα της θητείας του, υπερασπιζόμενος τα επιχειρήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβαλε διαρκώς την ανάγκη αποκατάστασης της βλάβης που το Νότιο Αιγαίο έχει υποστεί, όντας, επί σειρά ετών, καταταγμένο στην κατηγορία των πλουσίων Περιφερειών της Ευρώπης, ανέφερε:

“Η Πολιτική Συνοχής της Ευρώπης οφείλει να καλύψει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και να δώσει την ευκαιρία σε όλες τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα και ανάλογα με τις συνθήκες και τις προκλήσεις που η  κάθε μία αυτές καλείται να αντιμετωπίσει. Το Νότιο Αιγαίο συνιστά εξαιρετικό παράδειγμα πρόκλησης εφαρμογής αποτελεσματικής Πολιτικής Συνοχής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου