Ρεπορτάζ

Οι κατηγορούμενοι δεν θα υποβάλουν τελικά αίτημα αναβολής της δίκης για τη φονική πλημμύρα του 2013

Την απόφαση να μην υποβάλουν αίτημα αναβολής, παρότι συντρέχει κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου και προς τούτο είχαν ενημερωθεί συνήγοροι για την υποστήριξη της κατηγορίας, έλαβαν το πρωί της Κυριακής σε συνάντησή τους οι κατηγορούμενοι για πλημμύρα από την οποίαν μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή και έκθεση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Στάθης Κουσουρνάς και Φώτης Χατζηδιάκος.
Θυμίζουμε ότι από την πλημμύρα πνίγηκαν οι Κων/νος Αργυρόπουλος του Γεωργίου, ηλικίας τότε 50 ετών, η Αναστασία Κατσαρού του Ιωάννη, 36 ετών, η Καλλιόπη Παναγιώτου του Φειδία, 54 ετών και ο Ιωάννης Μπαϊράμης του Μικέ, 63 ετών, που παρασύρθηκαν από την ορμή των νερών του ποταμού, στις γέφυρες Παστίδας και Κρεμαστής, ενώ έχει προκληθεί ζημία ύψους τουλάχιστον 577.533 ευρώ σε οικοσυσκευές ιδιωτών στην Ιαλυσό, στις Πεταλούδες, στην Παστίδα, στην Καλλιθέα και στην Λίνδο, ύψους τουλάχιστον 699.330 ευρώ σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις στην Κρεμαστή και στην Ιαλυσό και ύψους 3.750.000 ευρώ σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου που εξέτασε τρεις αγωγές έκρινε ότι υφίσταται συνυπαιτιότητα των θυμάτων σε μεγάλο βαθμό, υπαιτιότητα και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ευθύνες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τους θανάτους στον Κρεμαστενό ποταμό και στον Δήμο Ρόδου για τους θανάτους στην γέφυρα της Παστίδας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Κουτσούκος, Νίκος Χατζηνικολάου, Κ. Σαρής, Στέλιος Κιουρτζής, Φώτης Κωστόπουλος και Γρ. Μοράρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου