Αθλητικά

Επιτυχημένο το σιμουλτανέ στην Κρεμαστή

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο Σιμουλτανέ του IM Σανδαλάκη Αγγέλου την Κυριακή 29 Μαΐου, στην Κρεμαστή.

Με 40 σκακιέρες στον προαύλιο χώρο μπροστά από την βιβλιοθήκη, ο προπονητής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” αντιμετώπισε τελικά 50 αντιπάλους καθώς ο ενθουσιασμός των αθλητών ήταν μεγάλος και αφού ολοκληρώθηκαν οι πρώτες παρτίδες, άλλοι υποψήφιοι που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους πήραν τις θέσεις τους. Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονταν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι αθλητές, από Κρεμαστή, Παστίδα, Αφάντου και Ρόδο. Έδωσαν επίσης το «παρών» και μεγαλύτεροι αθλητές από τον παλιό σκακιστικό όμιλο της Κρεμαστής, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία, μετά από καιρό απουσίας από το άθλημα, να προσφέρουν μία επιπλέον πρόκληση στον προπονητή. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 49 νίκες και μία ισοπαλία με τον πατέρα Ρουσάκη Αναστάσιο.

Το σιμουλτανέ πραγματοποιήθηκε ως εξής: ο Σανδαλάκης Άγγελος έπαιζε μία κίνηση σε κάθε σκακιέρα και ο εκάστοτε αντίπαλός του είχε την ευκαιρία να σκεφθεί την απάντησή του έως ότου ο Διεθνής Μαιτρ περάσει από όλες τις άλλες σκακιέρες, οι οποίες ήταν στημένες σε σχήμα ορθογωνίου και να ξαναφθάσει πάλι στην αρχή. Την εκκίνηση του σιμουλτανέ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής Ποδιώτης Τσαμπίκος, ο οποίος προσέφερε στον Σανδαλάκη Άγγελο τιμητική πλακέτα για την συμβολή του στην ενίσχυση του σκακιού της Κρεμαστής και στην αναβίωση του παλιού σκακιστικού ομίλου Κρεμαστής, ο οποίος είχε αρκετά ισχυρή παρουσία στον σκακιστικό χώρο.

Ο Σκακιστικός Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” ευχαριστεί θερμά τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Παναγία η Ελεημονήτρια» για την χρήση των τραπεζιών και καθισμάτων για τους αγωνιζόμενους και τους παρευρισκόμενους γονείς των μικρών αθλητών. Επίσης ευχαριστεί τα «Πολυκαταστήματα Τσισιμοίρη» για την ευγενική χορηγία νερών, αναψυκτικών και ξηρών καρπών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου