Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Καϊσερλης – Δήμαρχος Κω ο Νικηταράς για 3 μήνες

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας παραιτήθηκε ο Κ. Καίσερλης
Ραγδαίες και αναμενόμενες οι εξελίξεις, στην Δημ. Αρχή, μετά και το αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής.

Σε μία πολύωρη συνάντηση της Δημοτικής Ομάδας στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Καϊσερλης, πολύ συγκινημένος, αναφέρθηκε στο δυσμενές αποτέλεσμα, λέγοντας ότι η ευθύνη είναι εξ όλοκλήρου δική του.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την απόφασή του, να αποχωρήσει και μάλιστα ζήτησε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία σύγκλισης της Δημοτικής Ομάδας (όλοι οι ενεργά Δημ. Σ/λοι Καίσερλη) για να ψηφίσουν, ποιον θέλουν για δήμαρχο, στο υπολοιπόμενο τρίμηνο, μέχρι τη λήξη της θητείας (30/8).

Ακούγοντας οι σ/λοι τον Δήμαρχο, να εμμένει στην απόφαση της παραίτησής του, κάποιοι επιχείρησαν να τον μεταπείσουν, αλλά και κάποιοι άλλοι, εμμέσως πλην σαφώς, ακρόθιξαν τα αίτια της ήττας, με αναφορές σε διάφορα λάθη…

Ο Δήμαρχος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποδεικνύοντας  τον πρώτο σε ψήφους δημ. σ/λο κ. Θ. Νικηταρά, ως αντικαταστάτη του, στην Προεδρία της ομάδας, και έμμεσα, για τη θέση του μεταβατικού Δημάρχου, αφού η «διαρροή» του ονόματος του κ. Πασσανικολάκη, για τη θέση αυτή, προκάλεσαν, εύλογα σχόλια, αλλά και πικρίες…

Μετά από όλες αυτές τις διεργασίες, το βράδυ της Τρίτης, έγινε νέα σύγκλιση της σημερινής δημοτικής ομάδας, για να προχωρήσει στην εκλογή του μεταβατικού Δημάρχου. Παρόντες 16. Απόντες, ο Δήμαρχος και οι δημ. σ/λοι κ. Γ. Κοπάδης και Γ. Πασσανικολάκης, οι οποίοι ψήφισαν… τηλεφωνικά, “εκμυστηρευόμενοι” την προτίμηση τους, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δρόσο, που είχε και την ευθύνη της όλης εκλογικής διαδικασίας.

* Παρόντες, άγνωστο πως και γιατί, οι νεοεκλεγέντες κ. Γιάννης Καλλούδης και Μάκης Φάκκος, χωρίς βέβαια να ψηφίσουν…

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Από την αρχή, έγινε γνωστό, πως για τη θέση του μεταβατικού Δημάρχου, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικηταρας και Ρούφα, που απευθύνθηκαν στους συναδέλφους τους, για να εκφράσουν την ανάγκη της ενότητας της παράταξης και την καλή της παρουσία, στην προσεχή θητεία, της δημαρχίας Κυρίτση…

Παράλληλα, έγινε συζήτηση, εάν η εκλογή, θα αφορούσε και τον επικεφαλής της Παράταξης, για το διάστημα έως 31/8, ή και για την προσεχή 5ετία. Η απόφαση ήταν, για την μεταβατική μόνο περίοδο. Λίγο πριν τα τέλη Αυγούστου, θα συγκληθεί η ολομέλεια της Παράταξης, και τότε θα γίνει η εκλογή του νέου επικεφαλής, για όλη τη θητεία.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία (σε κάλπη), που έδωσε ( κατά την πληροφορία που έχει το “ΒτΚ”) το αποτέλεσμα 13 ψήφοι για τον κ. Νικηταρά και 3 για την κ. Ρούφα.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ
Γενικότερα, το κλίμα ήταν “καλό”, χωρίς ιδιαίτερες “καταστάσεις”, εύλογο όμως, ήταν να υπάρχει “θέμα”, από την απουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, η οποία ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία. Πολλά λέγονται και πιο πολλά ακόμα θρυλούνται, για το σχετικό παρασκήνιο, που έχει να κάνει, με το πώς υπήρξε θέμα δημαρχίας Πασσανικολάκη και πως και γιατί, έγινε “ανάκληση” ενός τέτοιου σεναρίου, που είδε σχεδόν επίσημα, το φως της δημοσιότητας…

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Σε ό,τι αφορά τώρα την υποβληθείσα παραίτηση του κ. Καϊσερλη, στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Αιγαίου (τη Δευτέρα) αυτή θα πρέπει τώρα, να γίνει δεκτή, εντός 15 ημερών οπότε και μόλις αυτό επισημοποιηθεί, θα γίνει ξανά, η προβλεπόμενη από τον κώδικα, σύγκληση της ίδιας δημοτικής ομάδας, για την επίσημη εκλογή του νέου (μεταβατικού) δημάρχου.

Ουσία όμως, από το βράδυ της Τρίτης, καθήκοντα Δημάρχου, εκτελεί ο κ. Νικηταράς.

* Να σημειωθεί ότι η επίσημη ψηφοφορία των 18 Δημοτικών Συμβούλων του Οράματος για την επιλογή του κ. Νικηταρά, στη θέση του Δημάρχου, θα γίνει το βράδυ (9) της Πέμπτης 29/5.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Σε ειδική συνεδρίαση και με μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο νόμος 3852/2010, η Δημοτική Ομάδα της παράταξης «ΟΡΑΜΑ» εξέλεξε για το υπόλοιπο της τρέχουσας Δημοτικής Θητείας, ως νέο Δήμαρχο τον κ. Θεοδόση Νικηταρά, στη θέση του παραιτηθέντος Δημάρχου Κω κ. Κώστα Καΐσερλη.

Παρόντες ήταν 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 3 δικαιολογημένα απόντες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νικηταρά και 1 λευκό, ενώ με επιστολές τους στον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Βασίλη Δρόσο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, οι τρεις απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι εξεδήλωσαν την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του κ. Νικηταρά.

Κατά τη συνεδρίαση, όλα μέλη της Δημοτικής Ομάδας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η Δημοτική Αρχή θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της περιόδου.

(ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου