Ειδήσεις

Εδωσε το «στίγμα» του από το Ακταίον

Αποφασισμένος να περάσει σε δυναμική δράση από την ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, είναι ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσία και στελεχών της παρατάξεώς του, χάραξε ειδικότερα την ρότα στην πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του.

“Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος για μας σημαίνει ευθύνη την οποία και θα αναλάβουμε αμέσως. Επιζητώντας την ενότητα και τη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου δεν θα ζητήσουμε πίστωση χρόνου αλλά θα αρχίσουμε δουλειά από την πρώτη ημέρα ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Δήμο μας”, τόνισε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Με αφορμή διάφορες εκτιμήσεις, που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των στελεχών της παράταξης σε θέσεις θα ληφθούν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχουν χρόνο για να ενημερωθούν εκτενώς για τους τομείς που θα αναλάβουν. Για να προλάβει αντιδράσεις και γκρίνιες ο κ. Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε πως όλοι θα αξιοποιηθούν στη διάρκεια της πενταετούς θητείας.

Με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενη επανάληψη των εκλογών, ο νέος δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως η παράταξη του δεν πρόκειται να καταθέσει ένταση κατά του κύρους του εκλογικού αποτελέσματος.
«Για μας η αναμέτρηση τελείωσε στις 25 Μαϊου. Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στα εκλογοδικεία . Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές όσες ενστάσεις και αν γίνουν. Δεν θεωρώ δεοντολογικά και πολιτικά σωστό να κατατεθούν ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών. Ο Ροδιακός λαός αποφάσισε σε δύο φάσεις και μας τίμησε. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ετυμηγορία του. Η παράταξη μας δηλώνει πως δεν πρόκειται να υποβάλει την όποια ένσταση. Το ίδιο ζητώ και από τα μέλη της παρατάξεως μας», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως κατανοεί την επιθυμία των υποψηφίων για την επανα-καταμέτρηση των ψήφων.

«Σημασία έχει το ταξίδι για την Ιθάκη. Εμείς σαν παράταξη δεθήκαμε για πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλοιώσει αυτή τη σχέση που έχουμε αναπτύξει. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των παρατάξεων και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και όπου συμπλέει η πλειοψηφία με τη μειοψηφία. Ποιός δεν θα ήθελε την εμπειρία του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου στο δημοτικό συμβούλιο; Ποιός δεν θα ήθελε την ποιότητα του χαρακτήρα του κ. Γιάννη Γιαννακάκη και το δυναμισμό το κ. Αντώνη Γιαννικουρή; Ποιός δεν θα ήθελε και τους άλλους άξιους; Δεν κάνω διαχωρισμό και μεταξύ των συνεργατών μου. Υπάρχουν αδικίες για κάποιους. Οι συνεργάτες μου ανάλογα με τα προσόντα, τις ικανότητές τους, είτε εκλεγμένοι ή όχι, θα κληθούν να προσφέρουν την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ξεκαθάρισε πως όλοι θα κληθούν να προσφέρουν.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά για την πρόθεση του να τον ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου.

Αναλυτικά το θέμα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου