ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο Βρετανίδες αδελφές καταγγέλλουν βιασμό από ομοεθνείς τους

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΒΙΑΣΜΟ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Δύο αδελφές βρε­τα­νι­κής κατα­γω­γής κατήγ­γει­λαν βιασμό από δύο άνδρες κατά τη διάρ­κεια της παρα­μο­νής τους στη Ρόδο.
  • Οι νεαρές συνα­ντή­θη­καν με τους δράστες σε νυχτε­ρινό κατά­στημα και ακο­λού­θησε κατα­νά­λωση αλκοόλ πριν μετα­βούν σε ξενο­δο­χείο.
  • Σύμφωνα με τις καταγ­γε­λίες, οι επι­θέ­σεις σημειώ­θη­καν σε ξεχω­ρι­στά δωμάτια του ξενο­δο­χείου.
  • Η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρησε στη σύλληψη των φερό­με­νων δραστών και διε­ρευνά την υπόθεση με τη συγκέ­ντρωση στοι­χείων και μαρ­τυ­ριών.
  • Η υπόθεση ανα­δει­κνύει τα ζητή­ματα ασφά­λειας για τους του­ρί­στες στις του­ρι­στι­κές περιο­χές, ειδικά κατά την καλο­και­ρινή περίοδο.

Οι δύο άνδρες φέρεται να συστή­θη­καν με ψεύτικα ονόματα σε νυχτε­ρινό κατά­στημα και στη συνέ­χεια οδή­γη­σαν τις δύο νεαρές σε ξεχω­ρι­στά δωμάτια, όπου σύμφωνα με τις καταγ­γε­λίες σημειώ­θη­καν οι επι­θέ­σεις

Σε εξέλιξη βρί­σκε­ται έρευνα της αστυ­νο­μίας για μια υπόθεση που έχει προ­κα­λέ­σει σοβαρό προ­βλη­μα­τι­σμό, καθώς δύο αδελφές βρε­τα­νι­κής κατα­γω­γής, γεν­νη­θεί­σες το 2007 και το 2008, κατήγ­γει­λαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από δύο ομο­ε­θνείς τους κατά τη διάρ­κεια της παρα­μο­νής τους στη Ρόδο. Η υπόθεση έφτασε στο φως μέσα από την κατά­θεσή τους και οδήγησε άμεσα στη σύλληψη των δύο φερό­με­νων ως δραστών από τις αρμό­διες αστυ­νο­μι­κές αρχές του νησιού.

Η γνω­ρι­μία στο νυχτε­ρινό κατά­στημα της Μεσαιω­νι­κής Πόλης

Σύμφωνα με τα στοι­χεία που έχουν έως τώρα παρου­σια­στεί, οι δύο νεαρές βρέ­θη­καν τη νύχτα της 27ης Απρι­λίου σε νυχτε­ρινό κατά­στημα της Μεσαιω­νι­κής Πόλης της Ρόδου, σημείο ιδιαί­τερα δημο­φι­λές μεταξύ των του­ρι­στών την περίοδο αυτή. Εκεί, όπως οι ίδιες ανέ­φε­ραν στις αρχές, ήρθαν σε επαφή με δύο άνδρες, οι οποίοι φέρεται να τους συστή­θη­καν με τα ονόματα Jamie και Ronnie. Η συνο­μι­λία εξε­λί­χθηκε σε φιλική παρέα και ακο­λού­θησε κατα­νά­λωση αλκοόλ μέσα στο κατά­στημα.

Η μετά­βαση στο ξενο­δο­χείο και οι καταγ­γε­λίες

Λίγη ώρα αργό­τερα, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγ­γει­λαν οι δύο αδελφές, η παρέα μετα­κι­νή­θηκε σε ξενο­δο­χείο. Εκεί οι τέσ­σε­ρις φέρεται να χωρί­στη­καν και κατευ­θύν­θη­καν σε ξεχω­ρι­στά δωμάτια, ένα για κάθε ζευγάρι. Στους χώρους αυτούς, όπως υπο­στη­ρί­ζουν οι δύο νεαρές, σημειώ­θη­καν οι επι­θέ­σεις σε βάρος τους από τους δύο άνδρες με τους οποίους είχαν συνα­να­στρα­φεί νωρί­τερα στο νυχτε­ρινό κατά­στημα. Οι ίδιες απευ­θύν­θη­καν στη συνέ­χεια στις αστυ­νο­μι­κές αρχές προ­κει­μέ­νου να καταγ­γεί­λουν το περι­στα­τικό.

Η παρέμ­βαση της αστυ­νο­μίας και οι συλ­λή­ψεις

Με την κατά­θεση των δύο αδελφών, ενερ­γο­ποι­ή­θηκε άμεσα ο μηχα­νι­σμός της Υπο­διεύ­θυν­σης Δίωξης και Εξι­χνί­α­σης Εγκλη­μά­των Ρόδου, η οποία ανέλαβε τη διε­ρεύ­νηση της υπό­θε­σης. Οι αξιω­μα­τι­κοί προ­χώ­ρη­σαν στον εντο­πι­σμό και τη σύλληψη των δύο φερό­με­νων ως δραστών, οι οποίοι σχη­μα­τί­ζουν δικο­γρα­φία σε βάρος τους για το αδίκημα που τους απο­δί­δε­ται. Στο πλαίσιο της προ­α­νά­κρι­σης συγκε­ντρώ­νο­νται όλα τα δια­θέ­σιμα στοι­χεία, ενώ ανα­μέ­νε­ται να ενι­σχυ­θεί ο φάκελος με μαρ­τυ­ρίες, υλικό από κάμερες ασφα­λείας της ευρύ­τε­ρης περιο­χής αλλά και πιθανές ιατρο­δι­κα­στι­κές εξε­τά­σεις.

Ένα συμβάν που φέρνει ξανά στο προ­σκή­νιο τα ζητή­ματα ασφά­λειας στις του­ρι­στι­κές περιο­χές

Η συγκε­κρι­μένη υπόθεση επα­νέ­φερε το ζήτημα της ασφά­λειας των νεαρών του­ρι­στών στις του­ρι­στι­κές περιο­χές της χώρας, ιδιαί­τερα κατά τη διάρ­κεια της θερινής περιό­δου, όταν τα νυχτε­ρινά κέντρα δια­σκέ­δα­σης λει­τουρ­γούν με αυξη­μένη επι­σκε­ψι­μό­τητα. Οι αρχές του νησιού φέρο­νται να αντι­με­τω­πί­ζουν την υπόθεση με τη δέουσα σοβα­ρό­τητα, ενώ οι έρευνες συνε­χί­ζο­νται προ­κει­μέ­νου να απο­σα­φη­νι­στούν πλήρως οι συν­θή­κες κάτω από τις οποίες εκτυ­λί­χθηκε το επει­σό­διο. Οι δύο φερό­με­νοι ως δράστες ανα­μέ­νε­ται να οδη­γη­θούν στον εισαγ­γε­λέα, ο οποίος και θα απο­φα­σί­σει για την περαι­τέρω πορεία της δικο­γρα­φίας.​​​​​​​​​​​​​​​​

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.