Αθλητικά

Αγώνας για την εξασφάλιση στήριξης στους προπονητές

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου να εξασφαλίσει, για λογαριασμό των μελών της, οικονομική στήριξη από τον πολιτεία, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από το παρατεταμένο διάστημα επαγγελματικής απραξίας, λόγω της πανδημίας του covid-19 και της επακόλουθης διακοπής των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.
Η διοίκηση της Ένωσης βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Αθλητισμού, όσο και με το Υπουργείο Εργασίας, με την αντίστοιχη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου να προχωράει στη διαδικασία κατάρτισης λίστας με τα στοιχεία των μελών του, ώστε τα τελευταία να ενταχθούν στο όποιο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης αποφασιστεί. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας:
«Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π.) έχει έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική υποστήριξη των προπονητών που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Παρακαλούμε, λοιπόν, τα μέλη μας να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Γεν. Γραμματέα του συνδέσμου μας Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και να δηλώσουν το Α.Φ.Μ. τους για να μπορέσουμε να καταρτίσουμε λίστα με τα εν ενεργεία μέλη μας και την προωθήσουμε προς την Π.Ε.Π.Π. για τις δικές της ενέργειες».
Η παραπάνω καταγραφή ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντική για έναν ακόμα λόγο. Επ’ ευκαιρία της εκλογής στην προεδρία της ΕΠΟ του Θεόδωρου Ζαγοράκη και της ανάδειξης νέας διοίκησης, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος συνολικά το ζήτημα της επαγγελματικής κατοχύρωσης των προπονητών που εργάζονται στα ερασιτεχνικά σωματεία, μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου που θα δεσμεύει τόσο τους ίδιους, όσο και τις ομάδες.
Τέλος, τον τρίτο κύκλο των διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων, που διοργανώνει σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να κρατήσει τους προπονητές στο μέτρο του δυνατού ενεργούς, συνεχίζει να «τρέχει» η Π.Ε.Π.Π.
Την περασμένη Παρασκευή, οι Δωδεκανήσιοι προπονητές είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το θέμα «Η σχέση παίκτη-προπονητή και η διαχείριση προσωπικοτήτων», με κεντρικό ομιλητή τον προπονητή Αστέριο Θέμελη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου