Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, με καταγωγή από την Κοζάνη, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών με την μορφή της κατοχής και μεταφοράς.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, στον λιμένα της Ρόδου, αμέσως μετά την άφιξή του με το «SUPERFAST XII», γιατί μετά από έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του μισό κιλό περίπου κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα της Ακαντιάς Ρόδου μετά τον κατάπλου του πλοίου, εντοπίστηκε στην κατοχή του 41χρονου ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο μπροστινό μέρος και πλησίον της μηχανής του οχήματος, μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 427 γραμμαρίων.
Επιπλέον, από περαιτέρω έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του, βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας.
Στην απολογία του δήλωσε ότι την εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών την προμηθεύτηκε από έναν Ρομά στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, έναντι 250€ και προοριζόταν αποκλειστικά για προσωπική του χρήση
Σε ό,τι αφορά την ζυγαριά υποστήριξε ότι την χρειάζεται για την εργασία του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ