Ειδήσεις

Έντονες αντιδράσεις από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Τ. για το πολυνομοσχέδιο

Έντονα αντιδρούν οι υπάλληλοι του Ε.Ο.Τ. στις ρυθμίσεις για τον Οργανισμό που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων “Η Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά πρωτοτύπησε!

Συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο «μαμούθ» τις καταστροφικές για τον Τουρισμό διατάξεις, που αφαιρούν από τον ΕΟΤ απαραίτητες για την εκτέλεση της αποστολής του αρμοδιότητες, αχρηστεύοντας με αυτό τον τρόπο το μοναδικό εργαλείο άσκησης τουριστικής πολιτικής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε καν η δικαιολογία της ελάφρυνσης διοικητικών βαρών και μείωσης της γραφειοκρατίας διότι όλες οι αρμοδιότητες που ασκεί με επιτυχία πάνω από 60 χρόνια ο ΕΟΤ μεταφέρονται στο Υπουργείο Τουρισμού, σε ένα δηλαδή κατεξοχήν γραφειοκρατικό και δύσκαμπτο κεντρικό όργανο διοίκησης.

Μοναδικός σκοπός της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης είναι να αποκτήσει επιτέλους το Υπουργείο Τουρισμού ρόλο και λόγο ύπαρξης”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: ” Η μεταφορά εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τoν ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού μετατρέπει το Υπουργείο από φορέα χάραξης της πολιτικής και ελέγχου της υλοποίησής της σε φορέα χάραξης και ταυτόχρονα υλοποίησης της τουριστικής πολιτικής.

Με τη ρύθμιση αυτή το Υπουργείο Τουρισμού γίνεται ελέγχων και ελεγχόμενος, με συνέπεια να μη διασφαλίζονται οι επιχειρήσεις που παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες από αυθαιρεσίες της διοίκησης αλλά και να μην διασφαλίζεται η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος σε βάρος των τουριστών-πελατών.

Η Κυβέρνηση, όταν διαπίστωσε τις έντονες διαφωνίες των φορέων των τουριστικών επιχειρήσεων και των προσωπικοτήτων που έχουν πολλές δεκαετίες δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια κατά την πρόσφατη διαβούλευση του νομοσχεδίου που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή

από το Υπουργείο Τουρισμού, αποφάσισε να βαφτίσει τη διάλυση του ΕΟΤ «μνημονιακή υποχρέωση» και να την εντάξει στο πολυνομοσχέδιο για να εξασφαλίσει την ψήφισή της από τη Βουλή, λόγω του προβληματισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, μετά το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης”.

Και καταλήγουν οι εργαζόμενοι στον Ε.Ο.Τ.: “Η κατάργηση του εθνικού οργανισμού τουρισμού ως φορέα υλοποίησης τουριστικής πολιτικής αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μοναδική περίπτωση στο σύνολο των κρατών μελών της Ε.Ε. Ας ευχηθούμε η επιλογή αυτή που γίνεται στην πιο ακατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην

έναρξη της τουριστικής περιόδου, να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό, που σήμερα είναι η κυριότερη, αν όχι η μοναδική πηγή πλούτου για τη χώρα μας”. (ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου