Αθλητικά

Αθλητισμός και Παιδεία στην συνάντησης Χατζημάρκου – Ζαγοράκη

Συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη, είχε την Τρίτη στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία και του Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Νικολή.
Τον κ. Ζαγοράκη συνόδευε ο Παναγιώτης Διακοφώτης, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου (ΕΠΣΔ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).
Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή για το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής σε θέματα αθλητισμού, το οποίο «μεταφράζεται» τόσο σε μεγάλες διοργανώσεις διεθνούς ή και παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο ειδικότερα, στο μεγάλο πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων – κυρίως γηπέδων – στα νησιά της.
Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά πρόγραμμα βελτίωσης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, επενδύοντας στον αθλητισμό και στη νέα γενιά, παρότι αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Σημείωσε πως το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ουδέποτε λειτούργησε ανασταλτικά για την Περιφερειακή Αρχή, η οποία τόσο στον τομέα του αθλητισμού, όσο και της Παιδείας, χρηματοδοτεί και υλοποιεί παρεμβάσεις για την συντήρηση και βελτίωση γηπέδων και σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αυτοί τομείς εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δήμων.
Από την πλευρά του, ο Ευρωβουλευτής, μιλώντας για το έργο που επιτελείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως οι τομείς του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού είναι εκείνοι στους οποίους και ο ίδιος δραστηριοποιείται, προωθώντας τις ανάλογες πρωτοβουλίες.
Χαρακτηριστική της δράσης του κ. Ζαγοράκη είναι η πρότασή του το 2016, να καθιερωθεί «ημέρα σχολικού αθλητισμού» στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού» η οποία έγινε δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θετικά σχόλια από τον ο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Navracsics, αρμόδιος για θέματα παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού.
Όπως εξήγησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η πρότασή του για την καθιέρωση της ημέρας σχολικού αθλητισμού, αφιερωμένης αποκλειστικά στο σχολικό αθλητισμό με τη καθολική συμμετοχή όλων των σχολείων της Ευρώπης. υπαγορεύτηκε από την ανάγκη, ειδικά στις χώρες της Ε.Ε., όπου η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στις οικογένειες να προσφέρουν στα παιδιά τους εξωσχολικές ευκαιρίες για να αθληθούν. Η «ημέρα σχολικού αθλητισμού» να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό.
Στην διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που θα προάγουν τον αθλητισμό και την παιδεία, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου