Ειδήσεις

Εντονη αντίδραση των φαρμακοποιών στα μέτρα του υπουργείου Υγείας

Να ευαισθητοποιήσουν όλους τους αρμόδιους φορείς και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον τομέα της Υγείας προσπαθούν οι φαρμακοποιοί του νησιού μας.

Αυτός ήταν ο λόγος που πραγματοποιήθηκε προχθές σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου και άλλων 14 Συλλόγων που εκπροσωπούν φορείς του τομέα υγείας.
«Θα γίνει και αύριο συνάντηση που θα έχει ως αντικείμενο τα θέματα του τομέα Υγείας. Προχωράμε στην κίνηση αυτή γιατί η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε και τους πολίτες. Επιβάλλεται να αντιδράσουμε. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και θα προχωρήσουμε και στην εκτύπωση εντύπων για την ενημέρωση των πολιτών. Θέλουμε να προβούμε σε μια μαζική ειρηνική κινητοποίηση- αντίδραση χωρίς πολιτικά χρώματα σε πλατεία της πόλεως», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Νίκος Φουτούλης.
Σε ερώτηση σχετικά με την καταβολή ποσού ύψους ενός ευρώ για κάθε συνταγή ο κ. Φουτούλης δήλωσε πως ο κόσμος δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις.

«Ο κόσμος έχει οικονομικές δυσκολίες . Κακώς μιλάμε για ένα ευρώ. Οι πολίτες που πάσχουν από δύο ή τρεις παθήσεις και φέρνουν διαφορετικές συνταγές καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Θα πρέπει να σας αναφέρω πως μπήκε πλαφόν και στις συνταγογραφήσεις γεγονός που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης.
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα που θα πάρουν μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει στα νησιά με την εφαρμογή του μέτρου του πλαφόν στις συνταγογραφήσεις; Όλα αυτά μαζί με το θέμα της τοποθέτησης φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ θα δημιουργήσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόσθεσε πως η απελευθέρωση των τιμών θα βλάψει τους πολίτες και θα ωφελήσει τις μεγάλες αλυσίδες.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε να συνεργαστεί με εταιρείες που είχαν προβλήματα στις ΗΠΑ. Εμείς για όλα αυτά έχουμε τις ενστάσεις μας . Θα πληγεί η δημόσια υγεία εξαιτίας της απόφασης για την πώληση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο κ. Φουτούλης.
«Έγινε μια πρώτη συζήτηση για την κακή κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Υγείας. Κρίναμε πως θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια κινητοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.

Η συνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου
Σε ερώτηση σχετικά με την συνάντηση που είχε χθες με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο κ. Φουτούλης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Στον εισαγγελέα τέθηκαν θέματα για την υπογραφή του παραλήπτη ή του ασθενούς. Σχετική πρόβλεψη γίνεται για το θέμα αυτό σε Προεδρικό Διάταγμα.
Ο παραλήπτης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, φθάνει να προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα προκειμένου να κρατηθούν τα στοιχεία του.
Είχαμε μια διαφωνία για το θέμα αυτό αλλά λύθηκε το πρόβλημα. Θα φθάναμε στο σημείο να μην εκτελούμε τέτοιου είδους συνταγές. Ο εισαγγελέας μας ενημέρωσε πως θα επικοινωνήσει με την Αστυνομική Διεύθυνση για να διευθετηθεί το θέμα. Πρέπει να υπάρχει και ένα πρωτόκολλο παρακράτησης των συγκεκριμένων συνταγών. Εμείς είμαστε υπέρ των ελέγχων. Δεν είμαστε Σύλλογος που θέλει τη συγκάλυψη. Το αντίθετο. Στα έξι χρόνια της μέχρι τώρα θητείας μας δώσαμε εμείς το παράδειγμα της αυτοκάθαρσης και της αυτοκριτικής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου