Τοπικές Ειδήσεις

Αναίτια μη εκτέλεση δρομολογίου αεροπορικής σύνδεσης Η.Ν. Κάσου της 26.12 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας καθώς επίσης και στην εταιρεία αερομεταφορών SKY EXPRESS για την μη εκτέλεση δρομολογίου αεροπορικής συγκοινωνίας του νησιού αναφέροντας τα παρακάτω :

«Με το έγγραφο μου αυτό έγγραφο μου αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκε το σκέλος Κάρπαθος Κάσος του προγραμματισμένου δρομολογίου της sky express από Ρόδο Κάρπαθο Κάσο και επιστροφή. Μετά από σχετικό ερώτημα του Δήμου Η.Ν. Κάσου προς τον αερολιμενάρχη του νησιού για την αιτιολόγηση της μη εκτέλεσης του, ενημερωθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν την πραγματοποίηση του αφού καταγράφηκε από τον πύργο ελέγχου ταχύτητα ανέμου 4-6 κόμβων από 160o (Ν.Α) με καταγεγραμμένη επικοινωνία με τον πιλότο του αεροσκάφους παρόλα αυτά δεν έγινε προσπάθεια προσγείωσης με την αιτιολογία του ίδιου του πιλότου ότι οι άνεμοι ήταν κάθετοι προς το αεροδιάδρομο και έντασης 25 κόμβων .

 

Θα ήθελα να αναφέρω ότι το δρομολόγιο αυτό ασχέτως επιβατικής κίνησης μετέφερε φάρμακα και αλληλογραφία, εφημερίδες και σάκους με αντικείμενα εταιρειών courier τα οποία λόγω της γεωγραφικής μας θέσης επιβάλλεται να πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού αλλά και των ίδιων των κατοίκων. Επιπροσθέτως θα ήθελα να επισημάνω ότι η αεροπορική σύνδεση της Η.Ν. Κάσου εντάσσεται στα επιδοτούμενα δρομολόγια δημοσίων συμβάσεων και δεν επιτρέπεται να παραμένουν ανεκτέλεστα χωρίς επαρκή και δικαιολογημένη αιτιολόγηση .

 

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας αλλά και των αναγκών των υπηρεσιών του, παρακαλούμε για την τήρηση των όρων της σύμβασης και την πραγματοποίηση όλων των δρομολογίων αεροπορικής σύνδεσης του νησιού εφόσον πραγματικά οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Θέλω να πιστεύω ότι παρόμοιο περιστατικό δεν θα συμβεί στο μέλλον».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου